Підтримати нас

Резніков: росії потрібен час, щоби відійти від Херсона

Vgoru
11 листопада 2022 09:10
430
Поширити:

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Росії знадобиться щонайменше тиждень для виводу її військ із Херсона. 

Про це він сказав в інтерв’ю Reuters. За словами міністра, росія має 40 тисяч військових у Херсонській області, у неї все ще є сили в місті, навколо міста та на західному березі Дніпра, попри оголошення про відступ.

"Не так просто вивести ці війська з Херсона за один-два дні. Як мінімум, це займе  тиждень", — сказав він, зазначивши, що важко передбачити дії Росії.

Резніков применшив загрозу російського ядерного удару по Україні та відкинув як «божевільну» ідею, що москва може підірвати Каховську дамбу під час відходу. За його словами, такий крок призведе до затоплення контрольованих москвою територій, а також перекриє їм доступ до постачання води в анексований Крим.

"Якщо ви перевірите ландшафт у цьому районі, то побачите, що західний берег — це вищий рельєф, а східний — нижчий», — сказав він. —  Отже, вода буде текти на схід, і вони матимуть ризик для своїх військ".

На запитання, чи змінилася тактика москви за нового командувача російськими силами вторгнення суровікіна, Резніков відповів:

"Так, він змінив, він застосовує тактику тероризму проти мирного населення та об’єктів інфраструктури, використовуючи крилаті ракети, ракети та іранські безпілотники". 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ