Підтримати нас

Референдум на Херсонщині: окупанти намагаються виправдовувати майбутні фальсифікації

Vgoru
07 липня 2022 14:16
1,284
Поширити:

На пропагандистських телеграм-каналах російських загарбників знову почала з'являтись інформація щодо "референдуму" про "подальшу долю регіону".

Про це повідомив голова так званої військово-цивільної адміністрації Херсонської області, колаборант Володимир Сальдо. За його словами, вже створюють виборчі комісії, дільниці для голосування, складають списки виборців. Схоже, мова  про ті самі викрадені з державного архіву коробки з документами волевиявлень херсонців минулих років. Адже окупантам треба намалювати хоч якісь дані під час майбутнього "референдуму", тож згодяться будь-які методи. Також Сальдо додав, що за результатами "легкого соціологічного дослідження" все більше херсонців бажають увійти до складу росії. Що мав на увазі зрадник не складно здогадатися- за відсутності реальної підтримки доводиться якось виправдовувати майбутні фальсифікації.

Мрії окупантів про референдум розвінчав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Він нагадав, що будь-які схожі кроки юридичних наслідків не матимуть:

"Цей черговий приклад, коли рф хоче "объять необъятное". Позиція Херсонської облради, районних рад, громад була  офіційно озвучена в правових зверненнях та заявах. Але найголовніше - це позиція наших людей! Якщо у когось є з цього приводу сумніви -  перегляньте відео з мітингів", - написав Соболевський у власному каналі в телеграм.

Також чиновник нагадав: участь у  виборчих комісіях під час так званого "референдуму" - це однозначна зрада народу та країни. Бо допомога у цьому процесі ніяк не є "діями, спрямованими на виживання і здійсненими в стані крайньої потреби". За словами Соболевського, росіяни вже шукать районних кураторів цього процесу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ