Підтримати нас

Радість подарують прапори та бігборди

26 листопада 2016 14:00
223
Поширити:

Важливо не лише, як місто розвивається. А й як воно виглядає. Це той випадок, коли “за одежею зустрічають”.

Як справити гарне враження не лише на гостей, а й на самих жителів? Для цього спеціалісти навіть розробили спеціальну “Програму естетичного оформлення міста Херсона на 2017 рік”.

Її завданням є “покращення належного естетичного стану міста, залучення херсонців до пізнання естетичних закономірностей дійсності, духовного зростання і естетичного смаку особистості”. Як яскравий бігборд має вплинути на духовний розвиток – не уточнюється.

На прикрашання Херсона планують витратити майже 303 тисячi гривень. На що підуть гроші? На виготовлення 30 державних і міських прапорів різного розміру, а також розтяжки на електроопору –41600 грн. Виготовлення вітальної, інформаційної та соціальної реклами до державних свят – 247879 гривень і 70 копійок. Це теплі слова до Хрещення, до Великодня, Дня Конституції та Незалежності, нагадування про дотримання правил дорожньої безпеки, привітання з Новим роком і Різдвом тощо.

Ще 3600 грн закладено на кабінетні таблички і 9600 грн на послуги дизайнера.

Розміщувати подібні вітання планують, наприклад, на площах. Усіх, окрім Площі Свободи. Чому ж не схотіли подарувати радість перехожим у центрі міста? З’являться вітання і вздовж шосе та проїжджих частин у інших районах Херсона. І це при тому, що у багатьох європейських містах відмовляються розміщувати борди з рекламою уздовж доріг. Бо це часто призводить до аварій. Та й стан багатьох рекламних носіїв у Херсоні бажає кращого. Після сильних вітрів подібна “радість” може у буквальному сенсі накрити водіїв та пішоходів.

У Програмі прописано 4 очікуваних результати. По-перше, поліпшити естетичний стан міста. Також “забезпечувати святковий настрій і формувати у херсонців почуття гордості за рідне місто”. Далі –  інформувати жителів і гостей міста про історичні пам’ятники, сквери і парки, спонукати до дотримання чистоти і порядку. І наостанок – інформувати жителів і гостей міста про проходження соціально-значущих, соціально-виховних заходів і спонукати взяти в них участь.

Особисто мені хочеться пишатися не лише яскравими бордами. А й чистими вулицями, гарними дорогами, працюючим громадським транспортом, високим рівнем сервісу тощо. На жаль, для цього одного напису на великому аркуші недостатньо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ