Підтримати нас

Протверезів і пригадав. Нововоронцовські копи відпрацювали помилковий виклик

Автор статті
28 жовтня 2020 11:00
596
Поширити:

Неправдиве показання і завідомо неправдивий виклик спецслужб - стаття Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка застосовується не так уже й часто.

Проте днями саме цю статтю вирішили застосувати співробітники Нововоронцовського райвідділу поліції, які відпрацювали, як пізніше з'ясувалося, "ліву" заяву. 

Комічність ситуації полягає в тому, що сам заявник, перебуваючи в нетверезому стані, був спочатку впевнений, що звертається в поліцію правомірно. Але про все по порядку.

Отже, як повідомляє пресслужба Нацполіціі в Херсонській області, в чергову частину Нововоронцовського відділення після першої ночі зателефонував 37-річний місцевий житель, який розповів, що невідомі зловмисники начебто незаконно заволоділи його автомобілем. Поліцейські встановили місцезнаходження транспортного засобу. Але, як згодом з’ясувалося, угону, як такого, не було, і відтепер заявникові загрожує адміністративна відповідальність за неправдиве повідомлення про злочин.

Як розповів начальник Нововоронцовського відділення поліції Олег Однолько, заявник перебував у нетверезому стані. Чоловік розповів, що сам мешкає в районному центрі. Ввечері йому зателефонував знайомий і попросив відвезти додому у  Новоолександрівку, адже останній не встиг сісти на рейсовий автобус. Автовласник погодився, завів свій «ВАЗ-21013», і чоловіки поїхали. У Новоолександрівці у заявника мешкали родичі та друзі, у яких він залишився повечеряти. До того ж, у “теплій” компанії ще захотів випити “сорокаградусної”. 

Вийшовши через деякий час на вулицю, чоловік побачив, що його «Жигулі» зникли, і зателефонував у поліцію.

Приїхавши за місцем виклику, оперативники побачили розшукувану автівку. Вони зупинили «ВАЗ». У салоні перебували двоє чоловіків. Їх разом із машиною доставили у відділення поліції, де вони почали запевняти правоохоронців, що автомобіль не викрадали, а натомість власник сам їм надав ключі, щоб з’їздити купити ще горілки. 

Автомобіль був тимчасово вилучений, а за фактом незаконного заволодіння слідчий відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України. Вранці до відділення прийшов протверезілий автовласник, який вибачився перед поліцейськими та повідомив: він згадав, що дійсно сам надав і ключі, і документи на “Жигуль” знайомим для поїздки в магазин. 

Нині кримінальне провадження готується для закриття, а псевдопотерпілому загрожує адміністративна відповідальність за ст.183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ