Підтримати нас

Протягом доби на відкритих територіях області 13 разів горів сухостій

02 жовтня 2017 08:29
178
Поширити:

1 жовтня на території області зафіксовано 13 фактів горіння сухої трави і сміття. 

Загальна площа пожеж і загорянь склала майже 2-а гектари. До їх ліквідації залучалися пожежно-рятувальні підрозділи Голопристанського, Каховського, Олешківського, Великоолександрівського, Бериславського, Білозерського, Суворовського, Нововоронцовського районів і м.Нова Каховка.

Рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! В області поки що утримується суха погода. Протягом минулого тижня ще й спостерігалися шквальні пориви вітру. Тому кількість виїздів пожежно-рятувальних підрозділів області на ліквідації пожеж в екосистемах не зменшується. Причини виникнення займань відомі - необережне поводження з вогнем, людська необачність. Саме вони у першу чергу сприяють горінню сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях.

А невинні на перший погляд спалювання громадянами сміття біля своїх подвір’їв можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель людей.

Шановні громадяни! Пам’ятайте: кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричиняє до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ