Підтримати нас

"Пропонували зустрітися". Батько Гандзюк розповів про невідомих, які влаштували за ним стеження

Автор статті
11 березня 2019 10:41
630
Поширити:

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор розповів, що за ним стежать невідомі на машині.

"Я практично щодня їздив на цвинтар до Каті, і якось складалося, що це було в кінці дня - після 16-17 годин, коли немає нікого. Я помітив, що практично кожен день мене хтось супроводжує. Тобто з'являється машина з темним склом, з якої ніхто не виходить. Коли я сідаю і їду, машина різко стартує і їде за мною", - розповів він в інтерв'ю, передає сайт "Новое время".

Йому також телефонують з невідомих номерів і мовчать в трубку, але одного разу вони спробували запропонувати зустріч.

"Пропонували зустрітися. Говорили, нібито у них є якісь дані про замовників. Зустріч мала бути тільки віч-на-віч", - уточнив Гандзюк.

Він додав, що загрози почалися після того, як підозрюваний в організації вбивства його дочки глава Херсонської облради Владислав Мангер вийшов з СІЗО під заставу.

"Це відбувається дуже нахабно і відкрито. Очевидно, щоб залякати", - резюмував він.

Нагадаємо, Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Він назвав це "політичним замовленням" і заявив, що не має наміру ховатися від слідчих.

15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави.

Пізніше його адвокат вніс за нього заставу і глава облради вийшов на свободу.

Напад на виконувачку обов'язків керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року. Невідомий облив дівчину сірчаною кислотою, в результаті чого вона отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більш ніж 35% тіла).

Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті:поліорганна недостатність, хімічні опіки з ураженням 30-39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи завдання ушкоджень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ