Підтримати нас

“Придивись”: у Херсоні відкрили інсталяцію ​​до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. ФОТО

Vgoru
Автор статті
21 жовтня 2023 16:29
652
Поширити:

Сьогодні, 21 жовтня, у Херсоні відкрили інсталяцію “Придивись”, яка присвячена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми 18 жовтня.

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков побував на заході.

У Європейський день боротьби з торгівлею людьми, Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні розпочинає нову інформаційну кампанію з метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.

“У зоні ризику вимушено переміщені особи. Зараз люди їдуть із Херсона в стані стресу, тому що обстріли, тому що вимушені покинути рідні домівки. Вони не знають, що їх очікує, тому вони можуть зголоситися на будь-яку пропозицію. Наприклад, під час пошуку роботи люди можуть потрапити в трудову експлуатацію або інші форми експлуатації, тому що треба годувати сім'ю, лікуватися”, – розповіла “Вгору” Анжела Литвиненко, голова ГО “Успішна жінка”.

Тому інсталяція спонукає поміркувати над ризиками експлуатації й розгледіти, до чого можуть призвести, на перший погляд, привабливі пропозиції роботи чи житла.

“Оптичні кола ілюзії, це про те, що люди можуть дивитися на певні речі та не бачити небезпек, які їх очікують. Оптична ілюзія, як раз просить звернути увагу та критично мислити щодо будь-яких пропозицій, які люди отримують”, – поділилася Анжела Литвиненко.

Також вона зазначила, що зараз багато наших людей їде саме в Європу без знання мови та законів, тому вони також у зоні ризику.

527 – це номер телефону Національної безплатної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Нагадуємо, Херсонська міська лікарня отримала від благодійників сучасний автомобіль «швидкої». Посприяла цьому ГО "Всеукраїнське об’єднання "Патріот".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ