Підтримати нас

Працівники водної поліції затримали порушника правил навігації

Автор статті
03 грудня 2019 14:30
891
Поширити:

Згідно з Розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації №742 навігація для маломірних суден на водних об’єктах Херсонської області з 2 грудня 2019 року закрита.

Наразі за дотриманням цієї заборони спостерігають працівники відділення поліції в порту «Херсон».

Як повідомив начальник поліцейського підрозділу Максим Жарков, з метою контролю дотримання судноводіями правил користування маломірними суднами вчора працівники відділення відпрацювали акваторію річки Кошова. Під час рейду поліцейські помітили маломірне судно, яке рухалося по річці всупереч зимової заборони пересування таких видів плавзасобів.

Поліцейські зупинили човен для перевірки. В ході спілкування з 48-річним судноводієм інспектори помітили, що чоловік перебуває в нетверезому стані. Під час дослідження алкотестер «Драгер» зафіксував показники, що майже в 5,5 разів перевищують допустиму норму. Також з’ясувалось, що порушник керував човном, не маючи відповідного посвідчення водія.

У відношенні водія був складений адміністративний протокол за ч.6 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Санкція статті передбачає стягнення в вигляді штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративного арешту на строк від 10 до 15 діб.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ