Підтримати нас

Працівники водної поліції Херсонщини виявили річкового браконьєра

Vgoru
13 грудня 2018 14:49
187
Поширити:

Під час патрулювання акваторії р.Дніпро працівники водної поліції виявили чоловіка, який здійснював вилов раків. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму майже 5 тисяч гривень, а раколову може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Під час несення служби по забезпеченню безпеки та правопорядку в акваторії поблизу автомобільного мосту через р.Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» помітили у воді чоловіка в гідрокостюмі. В районі дачних будинків він винирював та знов занурювався у воду впродовж двох годин. Поліцейські вирішили перевірити пловця.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, чоловік вийшов на берег, тримаючи в руках поліетиленовий пакет. Як з’ясувалося, всередині пакету знаходилися раки, вилов яких на теперішній час заборонений. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму майже 5 тисяч гривень.

На місце події були викликані представники екологічної інспекції, які склали у відношенні 40-річного правопорушника адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП «Порушення правил використання об'єктів тваринного світу». Підводне спорядження пловця вилучила слідчо-оперативна група Дніпровського відділення поліції. У відповідності із кримінальним законодавством в діях чоловіка вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». З’ясовуються всі обставини.

Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ