Підтримати нас

Працівники бюджетних установ не отримуватимуть кошти на окупованій території Херсонщини: що відомо 

07 червня 2024 20:40
2,487
Поширити:

З 2022 року працівники бюджетних установ на окупованій території Херсонської області отримували заробітну плату. Її припиняють виплачувати через нестачу коштів.

Про це повідомив в ефірі “Вгору” виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

За його словами, це визначається бюджетною політикою держави й місцевого підрозділу:

“Якщо немає бюджетних коштів, виділених на це, тоді відповідно припиняється виплачуватись  простій   зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами  ”.

Павліченко зазначив, що виплати можуть отримувати працівники на підконтрольній Україні території: 

“Питання в кількості працівників, це і представники медичної сфери. На різних зустрічах ми отримували інформацію щодо необхідності продовжувати таку підтримку, але це впиралося в питання бюджетування і на те, щоб люди продовжували їх отримувати вже на підконтрольній території”.

Також він повідомив, що ті працівники, які виїхали з окупованої території, вже не матимуть статусу працівників сфери, які перебувають у простої. Окрім цього, вони залучатимуться до бюджетної сфери відповідно до своїх професій.

  • Працівники органів місцевого самоврядування, закладів освіти, медицини й всіх бюджетних установ, які перебувають на окупованій території Херсонської області та за кордоном з 1 червня 2024 року більше не отримуватимуть заробітну плату. За словами начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, виплата заробітної плати, компенсації за простій з 1 червня 2024 року припиняється для тих, хто досі залишається на окупованих територіях. Також не отримуватимуть зарплату ті, хто знаходиться за кордоном.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів