Підтримати нас

Працівник “Адміністрація морських портів України” в Херсоні підозрюється в пособництві РФ

Vgoru
Автор статті
02 серпня 2023 14:35
1,020
Поширити:

Заочно повідомили про підозру в пособництві державі-агресору 39-річному Олександру Пархомюку. Він перейшов на бік окупантів і працював начальником служби морської безпеки херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України». Йому загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Олександр Пархомюк. Фото зі сторінки чоловіка у фейсбуці

За даними слідства, Олександр Пархомюк у липні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона обійняв псевдопосаду заступника директора з безпеки в незаконно створеному окупантами ГУП «Херсонський морський торговельний порт». Він організовував контроль пропускного режиму, надав доступ до систем відеоспостереження території та акваторії Дніпра, агітував людей до співпраці з окупантами, ідеться в дописі. Також він контролював доставлення металу на територію порту, строки будівництва та підготовки барж для понтонної переправи.

Олександр Пархомюк уродженець селища Брилівка Херсонського району.

Сьогодні ми писали, що хакери з «Кібер Спротиву» зламали пошту начальника штабу 50-ї окремої бригади оперативного призначення Росгвардії полковника Григорія Зана. Він розганяв мирні мітинги в Херсоні та катував херсонців. Під час окупації Херсона росіянин брав участь у розгоні мирних мітингів, а також у катуванні місцевих мешканців. 

Судитимуть окупаційного керівника бериславських «зрошувальних систем» на Херсонщині – 50-річного Віктора Кучера. Йому загрожує ув’язнення на строк від 10 до 12 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ