Підтримати нас

Посмертно відзнаку отримав матрос, який під час штурму на лівому березі Дніпра врятував життя побратимам

01 жовтня 2024 21:11
70
Поширити:
Фото: 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ

Відзнаку  “Хрест бойових заслуг”   Хрест бойови́х заслу́г — державна нагорода України — відзнака Президента України, встановлена для відзначення військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, за видатну особисту хоробрість та відвагу або видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки для життя та безпосереднього зіткнення із супротивником; видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.  посмертно отримав матрос Владислав Літовчук, який під час штурму на лівому березі Дніпра врятував життя шістьом пораненим побратимам.

Про це йдеться на офіційному сайті президента України Володимира Зеленського.

У жовтні 2023 року Владислав зазнав важкого поранення, сам наклав турнікети й ще 23 години залишався на позиції.

“Дії матроса та його побратимів допомогли підрозділам морпіхів штурмувати ворога та закріпитися на нових позиціях”, - йдеться на сайті президента.

Відзнаку отримали рідні загиблого військового.

  • Почесну відзнаку "За мужність та відвагу" отримала 126 окрема бригада територіальної оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
  • 1 жовтня президент України Володимир Зеленський під час церемонії з нагоди Дня Захисників і Захисниць присвоїв 34 полку Національної гвардії України почесне найменування “Херсонський”.
  • Нещодавно звання "Почесний громадянин Херсонської міської територіальної громади" посмертно отримали 19 українських військових. Відзнаки передали їхнім родинам.
  • Володимир Зеленський присвоїв посмертно орден "За мужність" ІІІ ступеня сержанту Андрію Щоголєву з Херсона.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів