Підтримати нас

Поради для жителів області, які не можуть отримати паспорти

Vgoru
21 травня 2022 09:25
1,622
Поширити:

Як відомо, через російську військову агресію та окупацію робота відділів ДМС та ЦНАП Херсонщини була призупинена. Через це чимало жителів Херсонщини не мають змоги отримати паспорти.

 

Служби національної безпеки відключили усі держреєстри, задля захисту даних громадян, а наявні на початок війни паспорти були вивезені в безпечне місце. Робота з видачі паспортів буде відновлена тільки після звільнення території області від армії агресора. 

У якості тимчасового вирішення питання жителям окупованої території пропонується кілька варіантів: 

  1. Громадяни, які не отримали паспорт, можуть використати для посвідчення своєї особи електронний документ (єДокумент) у застосунку ДІЯ. Для цього застосунок потрібно завантажити на смартфон та зареєструватися. Після цього єДокумент автоматично підтягнеться. 

  2. Людям, які збираються виїхати з окупації, а російські військові не визнають ДІЮ, радять скористатися будь-яким іншим посвідченням особи. Наприклад, закордонним паспортом, водійськими правами, свідоцтвом про народження, пенсійним посвідченням тощо. 

  3. Паспорт, у якого завершився термін дії або відсутнє фото на підконтрольній Україні території є дійсним на період воєнного стану.

  4. Вже готовий закордонний паспорт можна спробувати отримати за номером гарячої лінії апарату Державної міграційної служби: +38-050-138-29-11; +38-096-915-00-28; +38-096-033-24-42.

  5. Закордонний паспорт із завершеним терміном дії продовжать на 5 років у найближчому відділенні ДМС, де не ведуться бойові дії. 

Громадяни, які виїхали на підконтрольну Україні територію, мають змогу оформити ID-картку, закордонний паспорт громадянина України, посвідки на постійне та тимчасове проживання, звернувшись до будь-якого територіального органу чи підрозділу ДМС, незалежно від зареєстрованого місця проживання.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ