Підтримати нас

Понад 8 млн гривень за надані послуги: де жителям Херсонщини отримати безоплатну допомогу при інфаркті міокарда

Автор статті
16 квітня 2024 08:57
150
Поширити:

З початку 2024 року безоплатну допомогу при інфаркті міокарда отримали 102 жителі Херсонщини. За минулий рік медичні заклади Херсонської області отримали понад 8 мільйонів гривень оплати за надані послуги. 

Про це повідомили в Національній службі здоров’я України.

На 2024 рік у Херсонській області за пакетом підписав договір один медичний заклад – “Херсонська обласна клінічна лікарня”.

Зазначається, що підставами для надання послуги є:

  • переведення з іншого медзакладу,
  • якщо людину доставила “швидка”,
  • якщо людина самостійно звернулася у невідкладному стані з такими діагнозами, як гострий інфаркт міокарда, повторний інфаркт міокарда.

“25 261 гривню отримує медичний заклад за кожний пролікований випадок гострого інфаркту міокарда. Якщо для лікування застосовувалось стентування – малоінвазивне втручання, сума оплати підвищується до 43 573 гривень”, – йдеться в повідомленні.

  • Станом на 26 березня на Херсонщині внаслідок російських обстрілів було зруйновано 29 медичних закладів, 110 – пошкоджено.
  • В інтерв'ю “Вгору” Олександр Прокудін розповів, що в Херсонській області будують медичні, освітні, адміністративні заклади тільки в тих районах, де дозволяє безпекова ситуація. Також наразі планують три проєкти підземного будівництва – лікарня, пологовий будинок, центр крові. Їх будівництво планують завершити до кінця 2024 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ