Підтримати нас

Помер засновник херсонської команди “Кристал”

10 вересня 2024 11:51
264
Поширити:
Фото: МФК "Кристал"

10 вересня помер засновник херсонського клубу “Кристал” Валерій Слатенко. Йому було 77 років. 

Про це йдеться на сторінці МФК “Кристал” Херсон.

Зазначається, що він організував і займався професійним футбольним клубом на Херсонському заводі напівпровідникових приладів.

"Досі ходять легенди про його майстерність переконувати людей, завдяки чому, попри відсутність значних матеріальних та фінансових ресурсів в Кристалі працював цілий ряд відомих спеціалістів та гравців", йдеться в повідомленні.

Валерій у різні періоди керував командою в ролі головного тренера.

Валерій Слатенко народився 23 березня 1947 року. Військову службу проходив при одеській футбольній команді СКА (Одеса). Після завершення служби повернувся до Херсона й працював налагоджувачем обладнання на місцевому напівпровідниковому заводі. Там на добровільних засадах займався місцевою заводською командою. 

У 1973 році був призначений директором спортивно-концертного комплексу «Кристал». У грудні 1975 року головну футбольну команду області «Локомотив» передали на баланс заводу, Валерія Слатенка тимчасово призначили головним тренером команди. Того ж року «Кристал» виграв обласний чемпіонат. 

У березні 1976 року Валерій Слатенко обійняв посаду технічного директора. З літа 1979 до серпня 1980 року знову очолював херсонський «Кристал».

  • Завдяки аукціонам та фан-шопам, починаючи з грудня 2022 року, херсонський футбольний клуб "Кристал" зібрав 200 тисяч гривень на підтримку Сил оборони та волонтерів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів