Підтримати нас

Поліція проводить розслідування факту вирубки дерев на Херсонщині

Автор статті
22 березня 2020 04:00
695
Поширити:

У п'ятницю, 20 березня, до Олешківського відділу поліції надійшло повідомлення від жінки про те, що на одній із ділянок лісу вона побачила вирубку дерев сосни у великих об’ємах.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що чоловіками проводилась вибіркова санітарна рубка на підставі лісорубного квитка з метою поліпшення санітарного стану лісів та чагарників. Під час спілкування поліцейських з майстром лісу останній пояснив, що з кінця лютого до середини березня цього року, згідно договору, на даній ділянці лісу проводились роботи по заготівлі деревини. Саме тому, після заготівлі, відбуваються санітарні роботи щодо зачистки території рубки в даній ділянці лісу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час огляду було встановлено, що майстер лісу мав з собою підтверджуючі документи на переміщення ти зберігання даного виду деревини. Усі дерева мали електронні чіпи.

Як повідомив начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, з метою повного, всебічного документального підтвердження даного факту слідчі Олешківського відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання - позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція Херсонщини звертається до громадян: якщо ви стали свідками порубки дерев або володієте інформацією про осіб, які займаються незаконним видобутком та продажем деревини, прохання повідомляти в поліцію за номером «102». Анонімність гарантується.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ