Підтримати нас

Поліція Херсонщини застерігає: мопеди і скутери - легка здобич для злодіїв

Автор статті
21 квітня 2020 11:30
619
Поширити:

З настанням теплої пори року власники мототранспорту частіше стають жертвами злодіїв. Особливо, якщо мопед або скутер залишені без нагляду.

Так, за один день з заявами про угон в поліцію звернулись двоє мешканців Голопристанського району. Наразі поліція встановлює місце знаходження транспортних засобів та особи зловмисників, причетних до незаконного заволодіння.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, у чергову частину Голопристанського відділення поліції звернувся 44-річний мешканець с. Рибальче. Чоловік розповів, що ввечері близько 20:00 невідомі зловмисники проникли на подвір’я його будинку, відчинили ворота та викотили мотоцикл «МТ-16», який він залишив без нагляду.

А у 27-річного жителя м. Гола Пристань зловмисники викрали два скутери «Suzuki» із сараю, який розташований поруч із багатоквартирним будинком. За обома фактами незаконного заволодіння транспортними засобами слідчі відкрили кримінальні провадження.

Поліція радить власникам мототраспорту подбати про належне його збереження та дотримуватись наступних порад:

- якщо ви мешкаєте у приватному секторі, не залишайте свій транспортний засіб на подвір’ї, зачиняйте його в гаражі або іншому приміщенні з надійними замками;

- якщо ви живете у багатоповерхівці, користуйтеся послугами стоянок та парковок, що охороняються;

- обладнайте свій транспортний засіб сигналізацію, бажано зі зворотним зв'язком;

- блокуйте кермо або встановіть протиугінний замок на гальмівний диск, що захищає від провертання коліс;

- паркуйте свій транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в оперативному розкритті в разі вчинення угону.

Якщо ваш транспортний засіб все ж викрали, не гайте часу на самостійний розшук, одразу телефонуйте на номер «102» або звертайтесь у найближче відділення поліції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ