Підтримати нас

Поліція Херсонщини застерігає громадян від шахраїв, які обмінюють гроші

Автор статті
27 листопада 2019 04:00
600
Поширити:

За добу дві літні жінки з Херсона втратили усі свої заощадження, міняючи гроші старого зразка на «нові» купюри.

Загалом, пенсіонерки віддали шахрайкам 77000 гривень, а отримали фальшивки. Наразі поліція проводить оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення та затримання зловмисниць.

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від 84-річної мешканки мікрорайону Шуменський. Пенсіонерка розповіла, що до неї додому прийшли двоє невідомих жінок та представились працівниками соціальної служби. Вони розповіли, що зараз проходить обмін грошей старого зразка на нові купюри, після чого запропонували жінці обміняти її заощадження. Бабуся повірила шахрайкам та «обміняла» 60000 гривень. Лише згодом жінка з’ясувала, що отримані на обмін банкноти – фальшиві.

Цього ж дня псевдопрацівниці соцслужби обміняли 17000 гривень 87-річній жительці Дніпровського району. За даними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисницям може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція Херсонщини звертається до громадян! Найбільш надійним захистом від шахраїв є ваша пильність та обачність. Попередьте про ці випадки батьків, родичів, сусідів літнього віку, особливо у сільській місцевості. Зверніть їх увагу, щоб вони ні в якому разі не впускали до своїх осель незнайомців та не передавали свої кошти стороннім особам. Якщо ви зустрінетеся з такими «соцпрацівниками», одразу телефонуйте за номером «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ