Підтримати нас

Поліцейські запобігли вбивству фермера

Vgoru
Автор статті
12 лютого 2019 11:03
707
Поширити:

У Верхньорогачицькому районі 29-річна жінка планувала вбивство чоловіка, щоб забрати до себе спільну 4-річну доньку та заволодіти його майном - автомобілем, трактором та грошима.

Виконавцем вбивства жінка обрала свого  співмешканця, який працює забійником тварин. Зловмисники планували зарізати чоловіка, розчленити тіло, вивезти за межі населеного пункту та закопати. Але завдяки  поліції вдалося попередити цей злочин.

Як повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап, в одному з населених пунктів Верхньорогачицького району місцевий фермер після розриву стосунків обіцяв відсудити у жінки право опіки над їх спільною 4-річною донькою. Жінка  з цим не погодилася, тому попросила свого  30-річного співмешканця, раніше судимого за майнові злочини, допомогти позбавитися колишнього чоловіка. Також вона дізналася, що  фермер отримав чималу суму  після продажу зерна. Співмешканець погодився на злочин без зайвих вагань.  Після вбивства кримінальна пара планувала заволодіти майном та грошима потерпілого. Для перевезення тіла зловмисники знайшли людину з автомобілем та причепом. Односельця попередили, що їм нібито потрібно буде перевезти речі. Насправді  підозрювані збиралися вивезти  тіло в місце, де мешкають багато напівдиких зголоднілих собак.

Про наміри зловмисників дізналися оперативники. Тож призначений день зловмисники в темряві зайшли на подвір’я фермера. Жінка постукала в двері. Щойно вони відчинилися, зловмисник, озброєний двома ножами, кинувся в дім. Але там його зустріли  поліціянти.

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу  «Умисне вбивство» та ч.3 ст.187 ККУ «Розбій». Фігурантам загрожує покарання - позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ