Підтримати нас

Поліцейські офіцери громад Харківщини: знаннями озброєні та до роботи підготовлені

Автор статті
20 березня 2020 08:01
265
Поширити:

На сьогодні в Харківській області створено 23 об’єднані територіальні громади. І на території 13 з них вже працюють поліцейські офіцери громад.

За інформацією ГУНП в Харківській області, на Харківщині реалізується пілотний проєкт «Поліцейський офіцер громади». В його рамках у 14 ОТГ було відкрито конкурс на 37 посад ПОГ. Під час відбору кандидатів працівники поліції подали 69 анкет і відібрано 26 кандидатів – для роботи в 13 об’єднаних громадах. 

З 15 вересня по 30 листопада 2019 року ці кандидати навчалися в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ з організації спеціалізації дільничних офіцерів поліції, закріплених за поліцейськими дільницями об’єднаних громад. 

З 8 по 30 грудня 2019 року для кандидатів, які успішно пройшли навчання,  організували стажування під керівництвом поліцейських офіцерів громад, які закріплені за поліцейськими дільницями в ОТГ Дніпропетровської області. 

З 27 по 28 грудня 2019 року проведено семінари-тренінги з питань організації службової діяльності дільничних офіцерів поліції, закріплених в ОТГ у рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» з керівництвом управління превентивної діяльності, особовим складом відділу дільничних офіцерів поліції, іншими досвідченими працівниками поліції. 

З 8 по 15 січня цього року за участю речників Національної поліції, керівництва управління превентивної діяльності ГУНП у Харківській області, відділень та відділів поліції проведені зустрічі поліцейських офіцерів громади з керівництвом ОТГ Харківщини, депутатами та іншими представниками органів місцевої влади. 

Загалом керівники об’єднаних  громад демонстрували зацікавленість щодо продовження участі в проєкті та готовність і в подальшому всіляко допомагати його реалізації. 

Зокрема, у Наталинській ОТГ розпочато будівництво Центру безпеки, де передбачена додаткова поліцейська станція та приміщення для працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та бригади швидкої меддопомоги. 

Кожна громада виділила поліцейським приміщення для роботи та оргтехніку. 

Національною поліцією  та міжнародними партнерами поліцейських забезпечено службовими автомобілями «Рено Дастер», помповими рушницями, планшетними комп’ютерами, бодікамерами, чековими термопринтерами та іншим майном. 

Офіційно до виконання обов’язків 26 поліцейських офіцерів громади на Харківщині приступили 20 лютого 2020 року. 

Сьогодні проєкт запроваджено на території 13 територіальних громад Харківської області (Великобурлуцька селищна, Золочівська селищна, Коломацька селищна, Малинівська селищна, Малоданилівська селищна, Мерф’янська міська, Наталинська сільська, Пісочинська селищна, Роганська селищна, Старовірівська сільська, Старосалтівська селищна, Циркунівська сільська, Чакалівська селищна ОТГ). 

Як зауважують у ГУНП в Харківській області, «показники в роботі поліцейських офіцерів громади відсутні, оскільки головне завдання ПОГ – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати  правопорушенням»

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом відділу поліції, але й перед громадою. Тому оцінку роботи поліцейських даватимуть територіальні громади, дільниці яких вони обслуговують. 

А ми в рамках проєкту «Шерифи для нових громад»  відстежуватимемо діяльність ПОГів на Харківщині, збиратимемо інформацію про їхні досягнення та відгуки громадян, готувати рекомендації. Щоб робота місцевих «шерифів» була якомога ефективнішою та сприяла безпеці в громадах. 

Юрій Чумак, координатор проєкту «Шерифи для нових громад» у Харківській та Дніпропетровській областях, голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА»

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ