Підтримати нас

Підтримка фронту, ветеранів та гуманітарна допомога: діяльність «Слуги Народу» на Херсонщині

Політична реклама
15 жовтня 2024 15:40
59
Поширити:

Перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, голова обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський окреслив основні напрями діяльності обласної організації та депутатів від партії «Слуга Народу» в умовах війни.

Допомога фронту

За словами Юрія Соболевського, обласна організація партії «Слуга Народу» не має юридичних можливостей надавати допомогу військовим чи іншим постраждалим від війни – це заборонено законом. Однак завдяки налагодженню координації між численними громадськими організаціями та благодійниками вдається доносити інформацію про потреби військових підрозділів. Зокрема, розв’язуються питання підтримки 124 бригади територіальної оборони, Херсонського полку Нацгвардії, підрозділів Нацполіції «Корд» та СБУ «Альфа», ССО. Організація активно працює над сприянням щодо розв'язання соціальних питань родин військових.

«Важливими є питання лікування та реабілітації поранених. Дуже важливо, щоб наші захисники відчували підтримку влади», – зазначив Соболевський.

Ветеранські хаби

Юрій Соболевський розповів про створення ветеранських хабів при Херсонській обласній військовій адміністрації, ініціатива яких належить представникам обласної організації партії «Слуга Народу». Хаби покликані допомагати ветеранам у розв'язання соціально-економічних питань після звільнення зі служби, а також надавати інформацію про реабілітаційні програми для військовослужбовців.

 Він додав, що також Ветеранський хаб повинен займатися підтримкою родин військовополонених і зниклих безвісти. Це окремий напрям роботи. Там повинні бути гуманітарна, психологічна та юридична підтримка.

«Потрібно забезпечити підтримку родин військовополонених і зниклих безвісти. Це окремий напрям проєкту. Не можу розповідати деталі, але відбувається співпраця з ГУР у питаннях саме обміну військовополоненими, інформаційна співпраця. Це стосується і цивільних полонених, у тому числі працівників місцевого самоврядування і людей, які брали активну участь у спротиві. Цей напрям не є публічним і на моєму особистому контролі», – підкреслив Соболевський.

Гуманітарна допомога, робота з ВПО

Херсонською ОВА відкрито чотири хаби для жителів Херсонщини в різних містах України (Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Миколаїв), а також Центр допомоги для херсонців у Кропивницькому. Керівниками київського хабу є начальник Каховської МВА Віталій Немерець та начальниця Каланчацької селищної військової адміністрації Світлана Фоміна.

«На Херсонщині саме в адміністраціях є та необхідна кількість повноважень, яка дозволяє ефективно працювати зараз», – пояснює Соболевський.

Питання евакуації з тимчасово окупованих громад та зв’язок із їхніми мешканцями

Обговорюючи питання евакуації, Юрій Соболевський розповів про евакуаційний коридор через Василівку на Запоріжжя, яким виїжджали херсонці.

«Крім того, разом із народними депутатами брали активну участь у переговорах із керівництвом Запорізької ОВА щодо оптимізації процедур пропуску на КПП гуманітарних вантажів на ТОТ. Зараз ці коридори відсутні, а питання евакуації делікатне й потребує тиші. Ворог моніторить ресурси, і розголос інформації може нашкодити людям і процесам. Скажу так – безпосередньо ми не займаємось евакуацією, але інформаційно співпрацюємо зі структурами, які цим займаються», – додав він.

Юрій Соболевський запевнив, що команда «Слуги Народу» на Херсонщині активно моніторить ситуацію в регіоні, особливо тій частині, яка все ще в тимчасовій окупації.

«Безумовно, ситуацією ми володіємо. Якщо не в режимі онлайн, то через деякий час. Відстежуємо інформацію постійно. Більше деталей не можемо розповідати», – зазначив він.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів