Підтримати нас

Підсумки спортивного року

Автор статті
17 січня 2019 03:00
728
Поширити:

Онлайн газета «Вгору» продовжує підбивати підсумки спортивного року, що минув.

Про успіхи в олімпійських видах «Вгору» розповідала 4 січня 2019 року. Сьогодні піде мова про неолімпійські види  та  інваспорт. Не забудемо і ігрові види.

Неолімпійські види спорту

Найкращі досягнення у херсонця Микити Пешенка, переможця чемпіонату світу з кіокушин карате (IKO Nakamura). Він також абсолютний чемпіон Європи з кіокушин карате (WKB). Його визнано «Кращим спортсменом року» Херсонщини в не олімпійських видах. (Тренер – Сергій Сергійович Всеволодов).

Також чемпіонське звання світу та золоту нагороду виборов з кікбоксингу ІСКА Богдан Сіроштан. Його тренує Петро Пилипович Вєрєніч. 

Владислав Микитась.

А Владислав Микитась  став срібним призером чемпіонату світу та бронзовим призером чемпіонату Європи з таїландського боксу Муей Тай (тренер Едуард Іванович Левандовський). Обидва спортсмени представляють обласний центр.

Горностаївець Микола Кітченко - переможець чемпіонату світу з Комбат самозахист ICO (International Combat Organisation). Його визнано переможцем у номінації «Кращим боєць року» Херсонщини.

Не підвела своїх прихильників залужений майстер спорту України Марина Максименко, виборовши два третіх місця на чемпіонаті світу з сумо.

Торік Назар Шадрін посів на чемпіонатах Європи та світу з самбо серед юнаків до 18 років відповідно перше та третє місця.

Вихованки тренера Дмитра Володимировича Афанасьєва - Анастасія Семенова та Катерина Афанасьєва – завоювали відповідно срібну та бронзову медалі на чемпіонаті Європи з таеквондо (ITF).

На другу сходинку п’єдесталу пошани зійшов на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА Володимир  Баришев.

Сильні духом

Спорт мужніх людей, що не змирилися зі своїми недугами, завжди викликає повагу. Як показали різноманітні міжнародні змагання, у яких брали участь представники «Інваспорту» Херсонщини, вони достойно представляли наш край за кордоном. Ось найвагоміші досягнення  земляків.

Херсонка Яна Лебєдєва – срібна призерка чемпіонату світу, срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи, рекордсменка світу та Європи з легкої атлетики.

А її земляк Дмитро Грицаєнко – срібний та бронзовий призер чемпіонату світу з пауерліфтингу.

Дмитро Грицаєнко.

Єлизавета Мерешко з Херсона - п’ятиразова переможниця та триразова срібна призерка чемпіонату Європи з плавання.

Ще одна представниця обласного центру Наталія Урсуленко - бронзова призерка зимового чемпіонату Європи з легкої атлетики.

А херсонка Світлана Півень– переможниця та срібна призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики.

Ігрові види спорту

Не можна обійти увагою дуже видовищні і популярні  ігрові види. Херсонщина в чемпіонатах України представлена ​​ пристойною кількістю команд. Вони виступають у футзалі, гандболі, баскетболі, футболі, пляжному гандболі, і з минулого року - в хокеї.

Найбільш вагомий  успіх  футзалістів. Херсонський «Продексім», граючи в найвищому ешелоні чоловічих команд - екстра-лізі, зумів вдруге поспіль завоювати чемпіонське звання  і золоті медалі. І це, не зважаючи на дуже сильний склад команд-суперників. «Продексім»  пристойно грав і на міжнародій арені, пройшовши у європейському кубку чемпіонів до основного етапу змагань.

«Продексім» дворазовий чемпіон країни.

Вшосте поспіль херсонська гандбольна команда «Дніпрянка» завоювала бронзові медалі чемпіонату України серед жіночих команд суперліги. Хоча, на жаль, рівень жіночого гандболу в Україні дуже низький.

Після того, як знялася з чемпіонату країни з баскетболу серед жіночих команд суперліги «Таврійська зірка», її змінила чоловіча команда «ХДУ-Авто-Плаза». Цю команду ще чекає довгий шлях до еліти баскетболу України, але зараз, виступаючи в чемпіонаті у першій лізі, наші баскетболісти впевнено посідають друге місце і мають гарні шанси потрапити у вищу лігу.

У футболі Херсонщину в другій лізі в групі «Б» представляють три команди - херсонський «Кристал», «Мир» з Горностаївки Новотроїцького району та новокаховська «Енергія». Краще виходить поки у херсонського «Кристала». Команда перебуває на другому місці і має підстави  навіть потрапити в першу лігу, але за умови, що і херсонським чиновникам цього теж захочеться. «Мир» йде на п'ятому місці, а «Енергія» - на дев'ятому.
А найбільшою несподіванкою для прихильників спорту  стало лідерство дебютанта в хокейному чемпіонаті серед команд УХЛ херсонської команди «Дніпро». У Херсоні вона була створена влітку минулого року. Але зміцнившись легіонерами,  частенько займає перше місце в турнірній таблиці, не опускаючись нижче другого.

Доброю традицією в Херсоні стає проведення міжнародних турнірів. Любителі спорту торік могли спостерігати за трьома такими змаганнями. Виступи боксерів на турнірі класу «А» пам'яті Миколи Мангера, на який, не зважаючи на наш неспокійний час, наважилися приїхати кілька боксерів з-за  кордону. А турнір з вільної боротьби пам'яті   Іллі Кулика зібрав борців з України, Білорусі та Молдови.

На борцівський килим виходили, показуючи свою майстерність, представники Білорусі та Молдови.

Третім міжнародним турніром стали змагання з кіокушин карате. У них брали участь крім українських спортсменів гості з Іспанії.

Ось такі здобутки приніс минулий  рік   спортсменам Херсонської області. Сподіваємося,   нинішній 2019 рік буде не менш врожайним. І ми частенько будемо бачити представників Херсонщини на  різноманітних п’єдесталах пошани як в Україні, так і на престижних міжнародних змаганнях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ