Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі жінка зі села Високе на Херсонщині за участь у псевдореферендумі

Vgoru
Автор статті
10 серпня 2023 10:08
579
Поширити:

Про підозру в колабораціонізмі повідомили Вірі Горліній зі села Високе Тягинської громади на Херсонщині. Вона взяла участь у роботі окупаційної виборчої комісії на псевдореферендумі минулого року. Їй загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. 

Слідчі встановили, що 25-річна Віра Горліна зі села Високе Тягинської громади добровільно увійшла до складу незаконно створеної окупантами «дільничної виборчої комісії №807» на території свого села. З 23 по 27 вересня 2022 року Горліна разом з іншими «колегами» обходила односельців і вела облік тих, хто проголосував за «приєднання» Херсонської області до складу Росії. 

За даними Еvocation.info, Віра Горліна народилася 21 квітня 1998 року у Херсоні. Вона давно мала проросійські погляди.

За даними ЦЖР, Віра Горліна під час тимчасової окупації села Високе також незаконно очолила місцевий будинок культури та допомагала загарбникам проводити пропагандистські заходи. Незадовго до звільнення правобережної частини Херсонщини колаборантка Віра Горліна з малолітньою донькою втекла до Росії. 

У селі Високе в останню путь у липні провели захисника України Костянтина Яременка. Він загинув 22 травня 2023 року, повертаючись із бойового завдання в районі населеного пункту Нововасилівка, Сумської області. Йому був 31 рік.

Учора ми писали, що судитимуть приватного підприємця з Нової Каховки Валерія Сєрова за фактом пособництва державі-агресору. Він сприяв виготовленню оборонних споруд для військових РФ, забезпечував проведення ремонту дорожнього покриття для відновлення логістичних шляхів та переміщення військової техніки окупантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ