Підтримати нас

Під нові “церковні санкції” РНБО потрапив клірик Херсонського Свято-Успенського собору

Vgoru
12 грудня 2022 17:19
689
Поширити:

За поданням Служби безпеки України під санкції РНБО потрапив архімандрит Херсонської єпархії, настоятель Свято-Успенського кафедрального собору в Херсоні алексій федоров. Про це йдеться на Telegram-каналі СБУ.

Слідчі СБУ встановили, що під час захоплення Херсона настоятель Успенського собору був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів.

За декілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

На території собору співробітники СБУ провели обшуки та виявили колекцію ікон, викрадених військовими з будинку почесного консула Литовської Республіки під час окупації Херсона. Про це Суспільному повідомила пресофіцерка ГУ СБУ в Херсонській області Вікторія Шакула.

“Також під час огляду церковних приміщень, знайдені перепустки, виписані на ім’я "федерального советника военно-гражданской администрации рф" та російські паспорти місцевих священників, які вони отримали під час окупації Херсона”, – зазначила вона.

За даними фактами СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею держзрада.

Загалом до санкційного списку РНБО увійшли 7 кліриків УПЦ московського патріархату. Всі вони, повідомляють в СБУ, погодилися на співпрацю з окупаційною владою, просували проросійські наративи та виправдовували військову агресію росії в Україні.

До всіх Рада Нацбезпеки та оборони України запровадила обмежувальні заходи строком на п'ять років, їм заблокують активи, обмежать торгові операції, не дозволять вивести капітал за межі України. Крім того, позбавлять державних нагород України. Також, вони не зможуть купувати земельні ділянки, приватизувати держмайно та права інтелектуальної власності.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів