Підтримати нас

Під час гасіння пожежі отримав поранення від скидання міни: херсонський рятувальник розповів про робочі будні

25 жовтня 2024 16:20
104
Поширити:
Фото: ДСНС Херсонщини

Пожежник-рятувальник другої Державної пожежно-рятувальної частини Херсона Андрій Бурлін поділився своєю історією. Зокрема, розказав як проходять робочі будні рятувальників під час повномасштабного вторгнення РФ.

Історію Андрія Бурліна опублікувало ГУ ДСНС в Херсонській області.

До повномасштабного вторгнення Андрій працював в пожежній частині у Генічеську, але через окупацію був вимушений залишити місто.

Після звільнення Херсона вони з товаришем Олександром приїхали туди та почали працювати у 2 пожежній частині. Андрій зазначає, що багато рятувальників там були з окупованої частини області. 

“Цього року у с. Іванівка знову разом з моїм товаришем Олександром Шликовим під час гасіння пожежі отримали поранення від скиду міни з ворожого дрону. Організм мене тоді дуже здивував - у критичній ситуації наче "виключив" біль від поранення та дав змогу добігти до безпечного місця, а потім, коли я був вже у безпеці, зрозумів, що мені дуже болить і поранення серйозне”, – ділиться Андрій Бурлін.

У палату, де лежали рятувальники після поранення, прилетів снаряд з реактивної системи "Град". Їх врятувало те, що на момент влучання вони оформляли документи на виписку.

Бурлін розповів, що йому запам’яталось багатогодинне ліквідування пожежі у херсонському "Епіцентрі", яка виникла після обстрілу. Адже пожежу такого масштабу він бачив вперше.

“Також на все життя врізалася у пам’ять ліквідація наслідків повені після підриву ворогом Каховської ГЕС – кожен день працювали на повну силу, не зважаючи ні на які обставини та труднощі. Рятували не тільки людей, а й домашніх тварин, яких теж було дуже багато”, –  згадує рятувальник.

Він також додав, що сили продовжувати працювати йому надає віра в перемогу та розуміння важливості своєї професії.

  • Російські військові скинули вибухівку з дрона на пожежну охорону в Станіславі Херсонської області.
  • Окупаційні війська атакували надзвичайників, які ліквідовували наслідки загоряння біля житлового будинку в передмісті Херсона. 
  • Російські військові безпілотниками атакували Білозерську громаду на Херсонщині. Поранено 59-річну медсестру та 48-річну жінку.
  • Окупаційні війська атакували Берислав на Херсонщині: поранений водій “швидкої допомоги”
  • У Дніпровському районі Херсона 21 жовтня окупаційні війська скинули вибухівку на бригаду швидкої допомоги, яка приїхала на виклик.
  • У Бериславському районі на Херсонщині 10 лютого російські військові ударним дроном атакували поліціянтів.
  • У Тягинці на Херсонщині російські військові безпілотником атакували машину слідчо-оперативної групи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів