Підтримати нас

П’ять пожеж в екосистемах Херсонщини

Автор статті
07 червня 2020 10:00
673
Поширити:

Літо, якого всі українці цього року очікували дуже довго, нарешті нагадало про себе високими температурами повітря та спекотним сонцем.

Відтак, ситуація з пожежною безпекою, особливо в лісних екологічних системах, стала ще більш загрозливою, ніж це було весною. Так, згідно з повідомленням пресслужби Головного управління ДСНС в Херсонській області, лише за минулу добу в регіоні сталося п’ять великих пожеж у лісосмугах, тож у рятувальників цієї суботи роботи вистачало.

До гасіння сухостою довелося залучити пожежно-рятувальні бригади одразу трьох районів області – Олешківського, Скадовського і Каховського. Більш того: полум’я палало навіть у місті Нова Каховка і в Корабельному районі обласного центру.

У ГУ ДСНС в області нагадують, що майже 90 відсотків випадків пожеж в екосистемах – це необережна поведінка людей, які відпочивають у лісосмугах, розпалюють багаття та не можуть дати ради з цигарковими недопалками. Отже, попереджають рятувальники, треба бути пильними під  час перебування на природі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ