Підтримати нас

Перевозив вантажі до плацдармів на лівобережжі Херсонщини: морпіх увійшов до списку Forbes "30 до 30”

22 вересня 2024 10:51
197
Поширити:
Кирило. Фото зі сторінки 38-ї окремої бригади морської піхоти

Військовослужбовець Кирило 38-ї окремої бригади морської піхоти до рейтингу Forbes Ukraine "30 до 30: майбутні лідери".

Про це йдеться на сторінці бригади.

Зазначається, що позивний та прізвище Кирила не розкриваються з міркувань безпеки.

Кирилу 21 рік. Він один із найефективніших рульових моторних човнів в українській армії. 

З жовтня 2023 року військовий здійснив майже пів тисячі рейсів, переправляючи вантажі, зброю та людей на плацдарм на лівобережжі Херсонщині та назад. Кожен свій маршрут Кирило розробляв окремо. Також він розраховував, як буде вибиратися з тієї чи іншої ситуації.

“Небезпечний маршрут завдовжки 15 км проходить Дніпром та річкою Конка, обстрілюється від початку й до кінця. Найгірше, що може статися з людиною під час управління човном у такій ситуації – напад паніки”, – каже військовослужбовець.

Попри те, що хлопець отримав 12 контузій, він продовжував виконувати бойові завдання, адже його “чекали такі самі хлопці, як він”.

Управляти човном у бойових умовах Кирило навчився самостійно вже під час повномасштабного вторгнення РФ. Зараз морпіх передає знання іншим, працюючи інструктором, йдеться в повідомленні.

  • Forbes Ukraine презентували п’ятий список «30 до 30» – молодих українців, які найбільше дивували й надихали нас своїми досягненнями протягом року. Список кандидатів формували з пропозицій читачів та редакції Forbes Ukraine. Збір кандидатів відбувався у відкритий спосіб: кандидата міг запропонувати будь-хто, заповнивши анкету на сайті. Редакція відібрала у короткий список понад 100 кандидатів. Кандидатів розподілили на шість категорій: «Військові та волонтери», «Агенти змін», «Бізнес», «Креативні індустрії», «Спорт», «IT». 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів