Підтримати нас

Пекельний вівторок — у центрі Херсона горів будинок

10 червня 2020 14:30
477
Поширити:

Мешканці багатоквартирного будинку за адресою Порт Елеватор, 13 надовго запам'ятають цей вівторок.

 Учора, 9 червня, близько 16.00. години загорівся дах багатоповерхівки.  

Найбільше дісталося кутовій квартирі №37 на п’ятому поверсі. Вдома нікого не було, господарі в цей час відпочивали на дачі, тож приміщення було зачинене. 

Сусідка пані Юлія, розповідає:  почула як "стріляє" шифер, одразу схопила однорічну доньку та вибігла на вулицю. Вона живе "через стінку" з оселею, в якій вогонь вирував  найдужче. У будинку 2 під’їзди, на останньому поверсі - 8 квартир. 

Горіло так, що й неба не було видно

На місце події одразу приїхало багато рятувальної техніки: 10 пожежних машин, машини служби газу, карета швидкої допомоги та поліція. Ще б пак, адже полум'я охопило 500 кв. м горища. На щастя, ніхто не постраждав. За пів години вогнеборці впоралися з полум'ям. Потім вони запрошували господарів до їх квартир оцінити, в якому стані їх домівки та взяти речі найпершої потреби.

На щастя, мешканці будинку живі та здорові, але добряче налякані подією

Інші квартири у більш-менш задовільному стані, вогонь їх майже не пошкодив. Та людям все одно довелося ночувати не вдома. Адже коли гасили пожежу, залили горище водою  і "намочили" квартири на 5-му поверсі. Задля безпеки мешканців  також вимкнули газ. А по всьому будинку залишився важкий сморід  згарища.

Серед занепокоєних херсонців, які спостерігали за діями рятувальників, був і перший заступник міського голови Ігор Козаков. Посадовець запевнив, що міськрада відшкодує постраждалим матеріальні втрати. 

За словами господаря 37-ої квартири Олександра,  вони з дружиною нарахували збитків на 290 тис. грн. Вогонь знищив не тільки стіни, стелю та вікна, - згоріла вся побутова техніка, меблі, та речі. 

 Так виглядає одна з кімнат квартири, на яку перекинулося полум’я  

Подружжя побоюється, що на них “повісять” капітальний ремонт даху. А  щоб оцінити масштаб його ремонту, потрібно замовити експертизу вартістю 15 тис. грн.  Олександр пояснює:

"Вчора ЗМІ скрізь написали, що пожежа почалася з нашої квартири й перекинулася на дах. Але це неправда. Тут навіть видно (показує верхню частину балкона), що полум’я йшло не з нашої квартири, а зверху вниз. Ми вже кілька місяців проживаємо на дачі. У квартирі в нас усе відімкнуто, все перекрито - нічого не працює. Це явно щось спалахнуло на даху, і нам отак не пощастило. Ми прості люди, у нас таких великих статків немає. Заступник мера пообіцяв допомогти з ремонтом, сподіваємося, нас не обдурять, - з сумом розповідає власник квартири".        

Що саме спричинило пожежу, поки що невідомо. Навіть рятувальники відмовляються робити попередні висновки.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів