Підтримати нас

Парламентарі розширили повноваження місцевої влади у сфері фінансування оборонних потреб

Політична реклама
29 червня 2024 14:00
129
Поширити:
Фото: ВМС ЗСУ

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9559-д, який суттєво розширює можливості підтримки місцевими громадами Збройних Сил України у період дії воєнного стану.

Відповідний закон дозволяє місцевим радам фінансувати підрозділи Сил оборони. Також закон повертає можливість проведення дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування.

«Місцеві громади фактично зможуть закуповувати все необхідне для Сил оборони, за винятком зброї та боєприпасів, оскільки це повноваження держави. За погодженням із Міноборони, місцеві ради, наприклад, у прифронтових чи прикордонних зонах зможуть фінансувати створення фортифікацій та інших захисних споруд. Законом також врегульовано питання суміщення посад головами військових адміністрацій населених пунктів, які раніше обіймали посади голів громад», каже перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський.

У «Слузі Народу» звітують, що від початку повномасштабного вторгнення, партія направила на підтримку Сил оборони 310 млн грн. У 2022 році було заощаджено 130 млн грн, і ці кошти спрямували на придбання протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П». У 2023 році партія спрямувала вже 180 млн грн на купівлю систем радіоелектронної боротьби ближньої дії різних типів. Зазначається, що за ці гроші закупили РЕБ саме українського виробництва, відтестовану нашими захисниками та адаптовану до потреб фронту.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів