Підтримати нас

ПАРЄ засуджує знищення Росією української культурної спадщини та ідентичності на окупованих територіях

27 червня 2024 16:34
224
Поширити:
ПАРЄ, резолюція
Усі фото з фейсбуку Євгенії Кравчук

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила на засіданні три резолюції, які стосуються російської агресії щодо України. Одна з них засуджує знищення РФ української культурної спадщини та ідентичності на окупованих територіях і визнає ці дії геноцидом.

Про це повідомила заступниця Голови Комітет гуманітарної та інформаційної політики членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Її резолюція «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру» отримала 103 голоси за.

У цьому документі йдеться, про засудження систематичної державної політики русифікації, що здійснюється РФ з 2014 року на окупованих територіях України. Зокрема заборона української мови, літератури та історії, мілітаризація дітей.

Також Вікторія зазначила, що за час російської агресії було зруйновано або пошкоджено понад тисячу об'єктів культурної спадщини України.

“Чітко закріплено, що навмисне знищення культурної спадщини та стирання культурної ідентичності в Україні є воєнними злочинами, злочинами проти людяності та свідчать про конкретний ГЕНОЦИДНИЙ намір знищити українську національну ідентичність!”, – йдеться в повідомленні.

Окрім цього, за даним Української правди, ПАРЄ ухвалили ще дві резолюції: про юридичні аспекти російської агресії та роль санкцій.

У першій йдеться про створення спецтрибуналу за злочин російської агресії. У другій – закликають до створення міжнародного компенсаційного механізму для постраждалих у війні та подальшого тиску на російські компанії-виробників зброї та пропагандистські ЗМІ.

  • Євгенія Кравчук розповіла "Вгору", що політика Росії щодо бібліотек на окупованих територіях України також є елементом політики геноциду українців. 
  • Раніше “Вгору” пояснювала з позицій соціальної психології, навіщо російські окупанти завозять на окуповані території свої книги та примушують українських дітей вчити гімн РФ. 

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів