Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині за 10 червня

Vgoru
10 червня 2022 14:11
918
Поширити:

На даний час ситуація на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою. Про це повідомляють в щоденному зведенні Херсонської обласної військової адміністрації.

Досі відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка перебуває під окупацією. Вдається частково встановити зв’язок з деякими громадами та населеними пунктами.
За отриманою інформацією гуманітарна ситуація в громадах змінилась слабо.
В Музиківській територіальній громаді Херсонського району відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах Східне та Загорянівка. Харчі є. Мобільний зв’язок відсутній. Запрацював Інтернет-провайдера Вінер, тому у деяких мешканців громади з’явилась можливість телефонувати через месенджери. Потрібна волонтерська допомога з медикаментами, дитячим харчуванням (памперси та ін).
 
В громадах Генічеського району, з якими можливо зв’язатися, ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні.
Інтернету немає, через що неможливо здійснити комунальні платежі, також люди не можуть розраховуватись банківськими картками.
 
Іванівська селищна ТГ – електроенергія та вода є. Люди, за можливості, їдуть своїм транспортом заправити балони газом. Хліб є. Укрпошта працює, але готівки немає. Приватні підприємці періодично привозять продукти харчування. Працює 3 пекарні, 3 млини та 2 олійниці Комендантська година з 22.00 до 6.00 ранку. Комунальні служби працюють. Потреба в медикаментах, ПММ та готівці. Інтернету немає, через що неможливо здійснити комунальні платежі, люди не можуть розраховуватись банківськими картками. Починаються проблеми з комунальними службами, тому що кошти за оплату їхньої роботи не надходять. Мобільний зв’язок дуже слабкий.
 
Нижньосірогозька селищна ТГ – електропостачання, водопостачання в наявності. Люди за можливості їдуть самостійно заправляти балони скрапленим газом. Виготовляють борошно. Хліб привозять. За можливості, приватні підприємці привозять та продають харчі. Інфраструктура повністю ціла. Комунальні підприємства, заклади працюють. Забезпечується безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Центральне відділення Укрпошти працює. Мобільний зв’язок Водафон нестабільний. Немає Інтернету. На території громади вимкнули українське телебачення. Комендантська година з 22:00 до 05:00. Потреба в ліках та ПММ. Немає готівкових коштів.
 
В Скадовській міській ТГ є електро-, газо- та водопостачання. Але з’явились проблеми зі сталим водопостачанням у селах громади. Здійснюється прибирання та вивіз сміття. Приватні підприємці привозять харчі в магазини та на ринок. Укрпошта працює, коли є готівкові кошти. Хлібокомбінат працює. У місті працюють медичні, комунальні заклади та служби. Потреба в медикаментах, готівці та ПММ.
Мобільного зв’язку немає. Інтернет з’явився. Люди телефонують через мобільні додатки месенджери Вайбер, Ватсап.
 
У Високопільській селищній ТГ Бериславського району по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Ведуться активні бойові дії. Всі адміністративні будівлі зруйновані. Місцеве населення самостійно виходить а, іноді, за наявності транспорту виїжджає на підконтрольну Україні територію. На окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах. В самому смт розташоване стаціонарне відділення для людей похилого віку, в якому перебуває 15 осіб. Люди похилого віку та інваліди потребують термінової евакуації спеціалізованим транспортам через зелені коридори! Потрібна евакуація населення, котре залишилось і не має змоги виїхати самостійно!
 
Великоолександрівська селищна ТГ – електропостачання, водопостачання та газопостачання частково. Мобільного зв’язку майже немає. Потрібна допомога з продуктами харчування та медикаментами. Інтернета немає.
 
Кочубеївська сільська ТГ – в самому населеному пункті електропостачання та водопостачання є. Електропостачання в Заградівці частково. Хліб та деякі продукти харчування завозяться з Дніпропетровської області. Волонтери надають допомогу з продуктами та медикаментами. Сімейний лікар відновив прийом громадян. Укрпоштою в деяких старостатах пенсія за березень, квітень та травень в повному обсязі ще не виплачена. Проблема з ПММ. Інтернет частково. Мобільний зв’язок слабкий.
 
Нововоронцовська селищна ТГ – негазифіковані. Громада знаходиться під постійними обстрілами військових рф. Селище Нововоронцовка без водопостачання. Частина селища залишилась без електропостачання. Також відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка. У зв’язку з активними обстрілами, ремонтні роботи по відновленню електромереж проводяться по можливості. Червоним Хрестом та волонтерами по самому селищу надається допомога продуктовими наборами населенню (в першу чергу людям пенсійного віку). В селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. З села Трудолюбівка люди виїхали повністю. Потрібна допомога з медикаментами.
 
Мобільний зв’язок в Каховському районі почав з’являтися в таких громадах:
Верхньорогачицькій ТГ; Великолепетиській ТГ; Горностаївській ТГ; Любимівській ТГ; Таврійській ТГ; Тавричанській ТГ; Рубанівській ТГ; Асканія-Нова ТГ; Костянтинівській ТГ; Каховській ТГ; Новокаховській ТГ.
В Зеленопідській, Хрестівській, Присиваській та Чаплинській громадах Каховського району мобільний зв’язок дуже слабкий та працює в окремих місцях, чи взагалі відсутній. В районі почав з’являтися Інтернет від провайдера «Рубін». В м. Нова Каховка продають російські стартові пакети мобільного зв’язку.
 
Підтоплення м. Нова Каховка зупинилося та вода відійшла в майже звичайне річище.
 
В громадах з якими можливо зв’язатися ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні. Харчами забезпечені. Нештатні ситуації виправляють своїми силами. Органи місцевого самоврядування залишаються на місцях та працюють. Нагальними питаннями залишаються підвіз медикаментів та дитячого харчування, а також через відсутність мобільного інтернету виникла така проблема з онлайн розрахунком за харчі.
 
Місто Херсон вже четверту добу потерпає від постійних нічних задимлень. Практично все місто накриває їдкий дим. За попередньою інформацією задимлення йде з міського сміттєзвалища.
Робота щодо відновлення мобільного зв’язку та Інтернету українських операторів проводиться.
Віримо в Збройні Сили України! Перемога за нами!

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів