Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 14.07)

Vgoru
Автор статті
14 липня 2022 14:08
777
Поширити:

Як повідомляє Херсонська ОВА, з 30 травня область залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Інтернет працює через російських провайдерів, тому без VPN не працюють банкінг, деякі соцмережі, українські інформаційні ресурси.

На території Херсонщини тривають бойові дії, багато населених пунктів на межі знищення. Люди вимушені виживати без медикаментів, продуктів харчування, газо-, водо- та електропостачання. Кожен день від вибухів і обстрілів страждають мирні жителі, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля з пшеницею та ліси. Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями розповідають про збільшення техніки та кількості російських військових.

Внаслідок постійних обстрілів на Херсонщині все частішими стаються польові пожежі. Локалізувати та ліквідувати їх повністю на деокупованих територіях вкрай важко, а на тимчасово окупованих територіях росіяни навмисно не дозволяють це робити.

Окупанти знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Аби врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці під обстрілами. Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо знищення врожаю на Херсонщині військовими рф.

Вчора у Новій Каховці ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ уразили два пункти управління ворожих військ та посадковий майданчик. Втрати противника уточнюються.

Також за минулу добу ЗСУ знищили склади з боєкомплектом в районі Чорнобаївки та Чаплинського району.

У Херсоні окупанти почали демонтаж пам’ятника Героям Небесної сотні, що стоїть на площі Свободи, також триває знищення монументів героям АТО/ООС та інших.

Окупанти та місцеві колаборанти продовжують тиск на працівників КП, держустанов, лікарень, закладів освіти тощо. Люди відмовляються переходити на сторону ворога та співпрацювати з окупантами. Нещодавно заяву про нового керівника оголосили і колективу Херсонського обласного театру ляльок, а самих акторів хочуть виселити з гуртожитку, де вони нині проживають.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що в приміщенні Херсонського драматичного театру ім. Миколи Куліша створено склад артилерійських боєприпасів. Розвантаження вантажних автомобілів поряд із театром проводилось уночі з 11 на 12.07. Наразі здійснюється посилена охорона приміщення театру, проводиться патрулювання скверу та вулиць довкола театру.

Також за інформацією ГУР МО України, у тимчасово окупованому Херсоні окупанти розповсюджують пропагандистську газету “Надднепрянская правда”, тиражем 40 тис. примірників. В окупаційній “адміністрації” Херсона очікується прибуття з РФ групи політтехнологів, які мають організувати підготовку та проведення «референдуму». Їх планують розмістити в готелі «Бордо», який взято під посилену озброєну охорону.

Окупанти продовжують безконтрольно пускати воду з Каховського водосховища до Північнокримського каналу, що завдає механічної шкоди каналам та мільйонних збитків для держави.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ