Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 12.07)

Vgoru
Автор статті
12 липня 2022 11:49
1,421
Поширити:

Область надалі залишається без мобільного зв’язку від українських операторів. Тому люди вимушені користуватися сімкартами окупантів. Вони працюють погано, не завжди є зв’язок, а також через них неможливо зателефонувати на українські мобільні номери.

У громадах Херсонщини працюють деякі інтернет-провайдери, трафік яких йде через росію. Через це банкінг, українські інформаційні ресурси, деякі соцмережі не працюють без сервісів VPN.

Гуманітарна ситуація в громадах Херсонщини з кожним днем стає все гірше. Десятки сіл залишаються без електро-, газо- та водопостачання. Не завжди є можливість оперативно ремонтувати ламання через брак деталей, спеціалізованої техніки або інтенсивні обстріли. Також проблемним є питання підвозу медикаментів, харчів та пенсій.

Деякі населені пункти стоять напівпорожні, адже мирні жителі залишили все своє майно, аби врятувати життя.
Унаслідок обстрілів в області щоденно горять ліси та поля. Лище з початку липня надзвичайники зафіксували 75 пожеж на майже 300 тисяч гектарах. Критична ситуація в цьому плані в Бериславському районі та населених пунктах, які розташовані на лінії фронту.

Учора, 11.07, близько 22:25 ЗСУ завдали удар по складу боєприпасів окупантів у м. Нова Каховка. У результаті вибуху та детонації снарядів пошкоджено будинки  поруч зі складом. За повідомленнями місцевих, детонація тривала весь ранок. Нині встановити чи наявні жертви та точну кількість пошкодженої інфраструктури неможливо, оскільки окупанти не підпускають до епіцентру вибуху.

У селі Нова Збур’ївка близько 4 ранку 11.07  посеред вулиці впала ракета. Снаряд не детонував. Постраждалих та поранених унаслідок цієї події немає.

Уже третій день стабільно гучно в районі села Чорнобаївка. Учора ЗСУ вкотре влучили в склад російських окупантів та їх базу.

Окупанти захопили інститут тваринництва степових районів "Асканія Нова". Вони вдерлися до приміщення дослідницького центру та вивісили триколор, а також “призначили” колаборанта “новим директором”. Більшість наукових працівників на співпрацю з окупантами не зголосилися. За даним фактом Національна поліція України відкрила кримінальне провадження.

У Херсоні окупанти активно перевіряють людей на вулицях та блокпостах, вриваються до приватних домоволодінь. Також вони увірвалися для “перевірки” складів на оптовій базі та до супермаркету “Таврія”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ