Підтримати нас

Оперативна інформація щодо ситуації на Херсонщині (на 08.07 12:00)

Vgoru
Автор статті
08 липня 2022 10:49
1,570
Поширити:

Ситуація на території тимчасово окупованої Херсонської області залишається стабільно важкою.

Нині відсутній мобільний зв’язок та частково Інтернет на території області, яка перебуває під тимчасовою окупацією. Зв’язок вдалося встановити лише з деякими тергромадами. За отриманою інформацію, гуманітарна ситуація в громадах майже не змінилася.

Музиківська ТГ – відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Східне та Загорянівка. Продукти харчування є. Мобільний зв’язок відсутній, Інтернет працює. Потрібна волонтерська допомога з медикаментами, дитячим харчуванням та засобами гігієни.

Дар’ївська сільська ТГ – водо- та газопостачання, електроенергія в наявності. Хліб та продукти є. Наявний дротовий Інтернет, мобільний зв’язок відсутній. Військові рф забрали два медичних автомобіля. Потреба у волонтерській допомозі з медикаментами та продуктами харчування.

Білозерська ТГ – у центрі громади є газо-, водо- та світлопостачання.
Мобільний зв’язок відсутній, працює Інтернет. Продукти харчування наявні, працюють місцеві магазини та ринок.

Село Правдине вже довгий час без газу, світла та зв'язку. Жителі потребують гуманітарної допомоги. Учора коробки з необхідними продуктами харчування та іншим до Білозерки передали волонтери з Дніпра в співпраці з місцевими волонтерами та активістами.

Найближчим часом гуманітарну допомогу розподілять між населеними пунктами громади, які потребують цього найбільше.

Великокопанівська ТГ – газо-, водо-, електропостачання є. Мобільного зв'язку немає, працює інтернет.
Не припиняють роботу місцевий ринок, аптека, магазини, амбулаторія та будинок культури.

Виноградівська ТГ – газо-, водо-, електропостачання наявне по всій території громади.
Мобільний зв’язок відсутністній, працює інтернет.
Лікарня, будинок культури, продуктові магазини, місцевий ринок працюють. Щодня здійснюється підвіз хліба та інших хлібобулочних виробів.

Олешківська ТГ – газо-, водо-, електропостачання є.
Працює інтернет, мобільного зв'язку немає. Лікарня, магазини та місцевий ринок працюють.

Станіславська ТГ – за інформацією від очільника громади Івана Самойленка, у громаді тривають ремонтні роботи на лініях електропередач. Зокрема, учора вдалося привести до ладу стовпи та електромережі в районі білозерського ринку.
Учора ввечері від короткого замикання в Софіївці сталася пожежа від вулиці Нової до вулиці Гагаріна на площі 2 гектари. Пожежа нанесла збитки двом приватним будинкам, вчасно приїхали робітники Білозерського ДСНС і її вдалося ліквідували.
У громадах Генічеського району, з якими можливо зв’язатися, ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні.
Інтернету немає або дуже слабкий, через що неможливо здійснити комунальні платежі, також люди не можуть розраховуватись банківськими картками.

Іванівська селищна ТГ – електроенергія та вода є. У с. Трохимівка відсутнє електроенергія та водопостачання. Згорів трансформатор, питання вирішується. Люди, за можливості, їдуть своїм транспортом заправити балони газом. Хліб є. Приватні підприємці періодично привозять продукти харчування. Працюють пекарні, млини та олійниці. Комендантська година з 23.00 до 5.00 ранку. Комунальні служби працюють. Інтернет працює, мобільний зв’язок відсутній. Потреба в медикаментах, ПММ та готівці.

Скадовська міська ТГ – щодо влучання ракети по Скадовську 6 липня. Одна з ракет впала на подвір'ї багатоповерхового житлового будинку. Вибухом повністю зруйновано дах, вибито вікна та двері. Усі мешканці змушені були покинути свої домівки.
Також від ударної хвилі постраждали окремі сусідні будівлі. Від отриманих поранень померла одна літня жінка. Також було надано медичну допомогу ще декільком жителям.

Один уламок ракети впав у районі пляжу. У результаті отримав важку травму 11 річний хлопчик. Дитину доправили до обласної лікарні, де і зробили операцію.
Небайдужі скадовчани організували екстрені роботи по відновленню пошкоджених будівель. Ситуація в місті продовжує ускладнюватися.
Продовжується тиск окупаційної влади на вчителів. Їм активно пропонують із першого вересня йти працювати в російські школи. Вчителі не погоджуються.

У громаді є електро-, газо- та водопостачання, є проблеми зі сталим водопостачанням у селах громади. Приватні підприємці привозять продукти харчування в магазини та на ринок. Хлібокомбінат працює. У місті працюють медичні, комунальні заклади та служби. Потреба у волонтерській допомозі медикаментами та продуктами харчування. Мобільного зв’язку немає. Інтернет є, але слабенький.

м. Берислав – у місті електропостачання, водопостачання та газопостачання є. Хлібозавод, лікарні та інші важливі структури працюють за можливості. В аптеках закінчились медпрепарати.
Мобільного зв’язку немає, працює дротовий Інтернет. Потреба у волонтерській допомозі продуктами харчування й медикаментами.

Борозенська сільська ТГ – електропостачання, водопостачання є. Немає газопостачання, бо через обстріли військовими рф знищено газорозподільну станцію.
Продукти частково є. Потрібна волонтерська допомога з продуктами харчування, медикаментами та ПММ. Інтернету немає.
Мобільного зв’язку немає.

Високопільська селищна ТГ – по всій громаді відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Тривають активні бойові дії. Усі адміністративні будівлі та інфраструктура зруйновані. Місцеве населення, за можливості, самостійно виходить на підконтрольну Україні територію, за останній тиждень вийшло понад 200 осіб.

На тимчасово окупованій частині громади відсутній мобільний зв’язок. На деокупованій частині мобільний зв’язок слабкий. Велика потреба в медикаментах.

У самому смт розташоване стаціонарне відділення для людей похилого віку, у якому перебуває 15 осіб. Люди похилого віку та особи з інвалідністю потребують термінової евакуації спеціалізованим транспортом через зелені коридори! Потрібна евакуація населення, котре залишилось і не має змоги виїхати самостійно.

Великоолександрівська селищна ТГ – електропостачання, водопостачання частково є. Відсутнє газопостачання, бо військовими рф знищено газорозподільчу станцію. Мобільного зв’язку немає. Потрібна допомога з продуктами харчування та медикаментами.

Кочубеївська сільська ТГ – водо-, газо- та електропостачання є. Проблема зі скрапленим газом на території тієї частини громади, де немає централізованого газопостачання. Громаду обстрілюють військові рф. Волонтери та військова адміністрація Кривого Рогу надають допомогу продуктами та медикаментами.
На території громади відновлюють роботу магазини. Проблема з ПММ. Інтернет частково. Мобільний зв’язок слабкий.

Нововоронцовська селищна ТГ – негазифіковані. Водопостачання відсутнє. Громаду постійно обстрілюють військові рф, тому в громаді в населених пунктах відсутнє електропостачання. Частково є в селищі Нововоронцовка. Також відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка.

Через інтенсивні обстріли ремонтні роботи по відновленню електромереж проводяться за можливості. Волонтерами в самому селищі надається допомога продуктовими наборами населенню (в першу чергу людям пенсійного віку).
У селах Любимівка та Миролюбівка відсутнє газопостачання та багато зруйнованих будинків. Потрібна допомога з медикаментами.

Мобільний зв’язок дуже слабкий, Інтернет відсутній, оскільки через обстріли пошкоджено кабелі.

Новоолександрівська сільська ТГ – негазифіковані; енергопостачання та водопостачання в громаді є в селах: Гаврилівка, Новоолександрівка, Михайлівка, Українка та Петропавлівка. Немає енергопостачання та водопостачання в селах: Золота Балка, Червоне та Біляєвка, які вже більше двох місяців без води та електроенергії. Для відновлення електропостачання потрібна спеціальна техніка, крім того, там йдуть постійні бойові дії.

У с. Біляєвка від обстрілів пошкоджено приміщення Біляєвського ліцею, приміщення будинку культури та старостату.
Мобільний зв’язок та Інтернет відсутні.

У селі Золота Балка в будинку людей похилого віку перебуває 23 пацієнта, які мають потребу в медикаментах, продуктах харчування та засобах гігієни й памперсах. Люди потребують термінової евакуації.
Мешканцям громади потрібна волонтерська допомога продуктами харчування, медикаментами, засобами гігієни, памперсами, ПММ та в скрапленому газі.

У Каховському районі стабільний мобільний зв’язок відсутній у всіх територіальних громадах, працюють деякі Інтернет-провайдери. Навіть сімкартки окупантів погано ловлять зв’язок та зв’язатися між собою абоненти не можуть. Люди шукають вільні точки доступу WiFi в населених пунктах для зв’язку з зовнішнім світом.

Продукти харчування сумнівної якості вже тривалий час завозяться з Криму. Також окупанти продовжують запуски ракет із району м. Нова Каховка. Окупанти активізувалися в плані перевірки домоволодінь та громадян, а саме, зупиняють пересічних людей, автомобілі та проводять детальний огляд.

За попередньою інформацією, у територіальних громадах району ситуація тривалий час стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні.
Продуктами харчування забезпечені. Нагальними питаннями залишаються підвіз медикаментів та дитячого харчування.
Через відсутність мобільного інтернету виникла проблема з онлайн розрахунками за продукти харчування.

У Херсоні ситуація залишається напруженою. Зв’язок відсутній повністю, інтернет працює частково. Велика проблема зі зняттям готівки та роботою банківських сервісів.

Перебоїв із водо-, газо- та електропостачанням не спостерігалося. Продукти харчування наявні, медикаменти в мінімальній кількості є, однак їх якість погіршилась, а ціна зросла. У місті поширеним явищем є стихійна торгівля, продають товари невідомого походження та без належних умов зберігання.

У громадах, з якими можливо зв’язатися ситуація стабільно-напружена, водопостачання, електроенергія наявні.

Продуктами харчування забезпечені. Нагальними питаннями залишаються підвіз медикаментів та дитячого харчування. У магазинах та торгових точках почали працювати термінали. Однак їх ще замало.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ