Підтримати нас

Окупанти “відкрили” ліцей у Великій Лепетисі

Vgoru
Автор статті
08 січня 2023 14:21
1,019
Поширити:

росіянам вдалося “відкрити” ліцей у Великій Лепетисі на Херсонщині лише для 30 учнів.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела.

«Відновити» роботу опорного ліцею окупантам, вдалося наприкінці осені 2022 року. Загарбники змогли залучити до «навчання» за «російськими програмами» близько 30 дітей”, – йдеться в повідомленні.

росіянам не вдалося набрати необхідну кількість як учнів, так і вчителів. З вказаних 30 учнів, переважна більшість – діти місцевих колаборантів.

Очолив навчальний заклад місцевий колаборант барановський микола францович. У минулому, барановський був військовим. Пізніше, очолював Миколаївську загальноосвітню школу та Малолепетиський ліцей ім. Тараса Шевченка.

Чоловік мав проросійські погляди ще до повномасштабного вторгнення рф, а з початком окупації селища тільки їх підтвердив.

Наразі невідомо, чи планують поновити “навчання” у так званому ліцеї після завершення зимових канікул. Адже росіяни постійно обстрілюють населені пункти, розташовані на узбережжі Дніпра. 

Раніше повідомляли, що окупанти використовують дітей у якості “живого щита” та продовжують розміщувати військових разом з технікою в школах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ