Підтримати нас

Окупанти продовжують використовувати річкові міни на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
22 квітня 2023 07:05
955
Поширити:

Військові РФ розміщують річкові міни та обладнують свої позиції в узбережній зоні на лівобережжі Херсонщини. 

Про це розповів під час ефіру Медіаплатформи “Вгору” начальник пресслужби тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.  

“Окупанти почали більше розміщувати річкових мін. Вони продовжують обладнувати свої позиції, побоюючись якихось дій з нашого боку. Водночас ми також мінуємо узбережжя Дніпра. Також російські війська упродовж місяця обстрілюють населені пункти правобережжі Херсонщини керованими авіабомбами”, – зазначив військовий. 

Також, за словами Плетенчука, місцеві жителі продовжують повертатися в деокуповані населені пункти Херсонщини. 

“На жаль, ми бачимо, що вони (жителі – ред.) повертаються. Бачимо по трафіку. З’явилося більше цивільних машин. На вулицях побільшало людей на вулицях, навіть, з дітьми. Весь день працює артилерія. І на цьому фоні якось моторошно чути, як граються діти. І під цю канонаду батьки їх випускають на вулицю. Як на мене, щодо цього виникає багато питань до батьків”, – додав начальник пресслужби.

На правобережжі Херсонщини, як зазначив Плетенчук, зараз перебуває кадрова російська армія.

“Там (правобережжя – ред.) вже немає мобілізованих та вагнерівців. Навіть, зараз не бачимо бурятів, які раніше тривалий час перебували на правобережжі Херсонщини. Наразі там кадрові військові рф. Вони практично укомплектовані на 100 відсотків та готуються до активної оборони. Забирають у місцевого населення човни та інші плавзасоби, щоби здійснювати свою “діяльність”. Продовжують також грабувати. В одному з населених пунктів, наприклад, вони просто відселили дві вулиці та вивозять під нуль усе, що було в домівках місцевих жителів”, – зазначив військовий. 

Раніше ми повідомляли, що у Генічеську російські військові викрали із човнової стоянки понад 30 катерів місцевих жителів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ