Підтримати нас

Окупанти призначили нових “керівників” школи в Коробках Каховського району

Vgoru
05 серпня 2022 07:16
1,231
Поширити:

Ними стали пенсіонерка-продавчиня та вчителька математики, повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Так, 2 серпня, Ірина Махньова, яка “відповідає за освіту” в Каховці, разом із невідомими людьми вдерлися у школу на так звану перевірку кабінетів. А пізніше представили нову директорку закладу Новікову Ірину Романівну та завуча Проценко Світлану Павлівну (чільне фото).

Що відомо про колаборантів?

Ірина Новікова працює вчителькою математики в Каховському агротехнологічному фаховому коледжі та є головою батьківського комітету в дитячому садку.

Її права рука, нова “завучка” – Світлана Проценко на пенсії, до цього викладала біологію в тому ж Каховському агротехнологічному фаховому коледжі, де керівником був її рідний брат. Після його смерті, Світлану звільнили й вона влаштувалася на роботу продавчинею.

Ці дві особи почали колаборувати з перших днів російського вторгнення. Світлана Проценко проводила “опитування” серед батьків щодо навчання дітей у “російських школах”, а Ірина Новікова захотіла “врятувати школу”.

У школі вже набирають новий персонал та відправляють на перепідготовку до Криму. Відомо, що на співпрацю вже погодилася вчителька молодших класів Мащенко Ольга Олегівна.

Проте чи вдасться окупантам відкрити школу та дитсадок до вересня під питанням. Багато сімей із дітьми виїхали на підконтрольну Україні територію, не бажаючи бути в “руському мірі”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів