Підтримати нас

Окупанти етапували з Криму до РФ атовця Дениса Лялька, якого викрали минулого року в Херсоні

Vgoru
04 травня 2023 10:20
700
Поширити:

У листопаді минулого року колишнього військового Дениса Лілька окупанти вивезли до РФ. Наприкінці серпня 2022 року росіяни викрали його в Херсоні, а потім утримували в Сімферопольському СІЗО. Чоловіка звинувачують у підготовці теракту. 

Про це повідомляє Центр прав людини “ZMINA”, посилаючись на сестру українського військового Юлію. 

“Наприкінці вересня минулого року вона отримала дзвінок від чоловіка, який назвався адвокатом Дениса, він розповів Юлії, що її брат перебуває в Сімферопольському СІЗО. Чоловік повідомив, що під час затримання в Дениса не було із собою ні паспорта, ні військового квитка. Тому він “по-дружньому” просить, щоб Юлія знайшла й передала до окупованого Криму документи Ляльки. Але жінка відмовилася, вона наголосила, що не бачила брата від початку повномасштабного вторгнення і не знає, де шукати його документи. Юлія додала, що вона готова приїхати до Сімферополя, щоби побачити брата. На що так званий адвокат відповів, що її брата найближчими днями етапують до Москви”, – йдеться в повідомленні. 

Через півтора місяця Юлії зателефонували з російського номера. Чоловік представився адвокатом Олександром Терещенком. Він повідомив, що Денис Лялька нібито перебуває в Лефортовському СІЗО та запевняв жінку, що з її братом усе гаразд. Також він повідомив, що викраденого чоловіка судять за 361 статтею та йому загрожує довічне ув’язнення. 

За даними Центру прав людини, Юлія намагається замінити російського державного захисника на іншого адвоката, який би дійсно захищав інтереси українського бранця.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ