Підтримати нас

Окупаційна влада відкрила школу в Каховському районі на Херсонщині: очолила пенсіонерка

Vgoru
Автор статті
08 листопада 2023 12:52
332
Поширити:

У Костянтинівській громаді Каховського району на Херсонщині окупаційна влада 7 листопада відкрила школу.

Про це з посиланням на окупаційні канали та місцевих мешканців повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що вони відкрили її на базі захопленого опорного закладу загальної середньої освіти в Костянтинівській громаді, у сусідній Горностаївській громаді їм досі не вдалося відкрити жодної школи.

Очолила освітній заклад пенсіонерка Вікторія Єзюкинська. Відомо, що вона раніше працювала вчителькою початкових класів в одній зі шкіл Херсона, йдеться в повідомленні.

Як сказали ЦЖР місцеві жителі, Єзюкинська – не місцева, з’явилася в селі нещодавно. Також вона розповіла, що переселилася нещодавно до Краснодарського краю Росії, де отримувала 14 – 17 тисяч рублів. На життя їй цього не вистачало, тож вона вирішила приїхати на роботу до Костянтинівської громади.

«Міносвіти» Херсонщини заявило про набір 143 дітей, а представники кремлівської партії «Єдина Росія» – 163. 

«Окупанти записали в учні нашої школи всіх місцевих дітей, які були у знайдених ними списках. У багатьох батьків не питали жодного дозволу. Крім того, поки незрозуміло, хто взагалі навчатиме там дітей. Вчителів там немає. Нібито кілька вчителів погодилися з ними співпрацювати. А ще росіяни набрали вчителями людей, які взагалі не мають жодного стосунку до освіти. На самій же лінійці 7 листопада було більше російських військових, ніж освітян», – розповіли ЦЖР мешканці Костянтинівської громади.

Раніше ми писали, щодо окупаційної директорки школи №3 в Бериславі працівники слідчого управління поліції Херсонщини скерували на розгляд суду обвинувальний акт.

Також про підозру в державній зраді повідомили директору херсонської школи Олександру Білоусу. Він впроваджував стандарти освіти РФ в окупованому Херсоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ