Підтримати нас

Окупаційна влада Херсонщини планує провести "референдум" восени

Vgoru
09 червня 2022 10:02
848
Поширити:

До осені підготувати референдум щодо включення Херсонської області до складу РФ - таке завдання поставив заступник голови адміністрації президента РФ Козак так званому "голові Херсонської військово-цивільної адміністрації" Володимиру Сальдо та його "заступнику" Кирилу Стрємоусову . Про це Суспільному розповів радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

За словами Сергія Хланя, зараз так звана "влада Херсонщини" займається ідентифікацією людей, які залишились на території Херсонської області.

"Їм треба створити реєстр. Іде такий збір інформації персональних даних саме для того, щоб мати базу", - каже радник.

Втім, політичний експерт Олександр Мошнягул вважає, що вся інформація, щодо проведення референдуму на Херсонщині - це ініціатива лише місцевих гауляйтерів.

"Це ініціюють наші місцеві керівники так званої "адміністрації" тимчасової, які хочуть швидше закріпити цей статус., щоб це вже була територія Росії, щоб вони могли відчувати себе безпечніше", - каже експерт

На його думку, інтерес місцевих колаборантів тісно пов'язаний з інтересами Криму. Загальна ж ситуація вирішиться на інших засадах.

"Оця гра відбувається - перекидання фразами. І, поки не буде визначено ситуацію на фронті, як каже президент, все вирішиться на полі бою. Який референдум, коли в місті вибухи, ідуть бої?", - говорить Мошнягул.

Негативно до референдуму ставляться і самі жителі Херсонщини.

"Ті, з ким я спілкувалася, всі негативно ставляться. Балачки на ринках, у чергах - всі незадоволені, обурені. Звісно, є ті, хто мовчать, але основна маса тих, хто залишився, - дуже негативно ставляться, дуже. Прокльони шлють і чекають, коли це все скінчиться", - розповіла херсонка Олена.

Змушувати під дулами автоматів виявляти свою волю, це блюзнірство, яке немає ніякої юридичної сили, вважає житель Херсона Віктор.

"Чи може бути вільним волевиявлення в окупації під тиском руського чобота? Звісно, що ні. Нашу волю показали херсонські хлопці, які вийшли з голими руками на рашистські танки у Бузковому сквері на вулиці Нафтовиків. Вічна слава їм за це. Смерть рашистським загарбникам", - сказав чоловік.

На думку політолога, через виїзд з області великої кількості людей і небажання тих, хто залишився, брати участь у референдумі, його результати можна лише сфальшувати.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів