Підтримати нас

Окупаційна влада призначила нового “директора” дослідного господарства “Асканійське” в Тавричанці на Херсонщині 

13 червня 2024 17:59
228
Поширити:
Фото: ЦЖР

У Тавричанці Каховського району Херсонської області окупаційна влада призначила нового директора державного підприємства “Дослідне господарство «Асканійське» Національної академії аграрних наук. Ним став Сергій Зайцев.

Про це йдеться на сторінці Центру журналістських досліджень. 

За даними ЦЖР, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ з’явився запис про призначення окупаційною владою громадянина РФ Сергія Зайцева незаконним директором.

Також стало відомо, що він із 2017 по 2023 роки працював директором підконтрольної Россільгоспнагляду кримської філії «Федеральний центр охорони здоров’я тварин».

Жителі Тавричанської громади розповіли, що Зайцева прислали з окупованого Криму. 

Наразі у реєстраційних документах російських окупантів вказано, що дослідне господарство “Асканійське” підпорядковане окупаційному Міністерству агропромислового комплексу і продовольчої політики Херсонської області, зазначають в ЦЖР. 

  • Олександр Князєв ексдиректор дослідне господарство “Асканійське”. Його окупаційна влада призначила незаконним заступником директора. 5 вересня 2023 року СБУ повідомила йому про підозру в пособництві державі-агресору.
  • За даними ЦЖР, Олександр Князєв разом з іншим незаконними керівниками ДП «ДГ «Асканійське» влітку 2022 року брали участь у вивезенні зерна через залізничну станцію Партизани в Генічеському району. Звідти його вивозили далі на окупований Крим і РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів