Підтримати нас

Одна з вулиць Херсона може отримати назву на честь брата Степана Бандери

Vgoru
Автор статті
17 березня 2023 16:22
586
Поширити:

До влади Херсона звернулися 10 прикарпатських громадських організацій із проханням назвати вулицю на честь одного з керівників ОУН Степана Бандери – Богдана. 

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на директора Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослава Коретчука. 

“Я ініціював це звернення. Підписались 10 громадських організацій Прикарпаття. У зв’язку з тим, що Богдан Бандера діяв у підпіллі на Херсонщині в 1943 році, було б доречно одну з вулиць Херсона перейменувати. Тим паче, що в Херсоні збереглося багато вулиць ще зі старими радянськими назвами, які підлягають під закон про декомунізацію. Ми не обирали конкретну вулицю, бо це вже справа Херсонської влади — обрати її для перейменування на честь Богдана Бандери. Тим паче, що загинув він поряд, це село Піски Миколаївської області, на території Баштанської ОТГ”, – зазначив історик. 

Також, за його словами, ця ініціатива виникла ще коли Херсон перебував під окупацією військ рф, тому її не озвучували. Але зараз на Прикарпатті сподіваються на ствердне розв'язання цього питання. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ