Підтримати нас

Одна з головних проблем Херсонщини — відсутність українського зв'язку — голова ОВА

Vgoru
18 серпня 2022 10:57
939
Поширити:

Однією з головних проблем на тимчасово окупованій Херсонщині, є відсутність українського зв'язку та доступ до перевіреної інформації.

Про це в етері Суспільного розповів очільник Херсонської військової адміністрації Ярослав Янушевич.

За його словами, місцями можна користуватись інтернетом тільки через VPN. Інтернетний трафік використовується військовими РФ. Молодь, яка користується смартфонами, ще може отримувати доступ до інформації, на жаль, люди старшого віку – ні, розповів голова ОВА.

З перших днів повномасштабного вторгнення Херсонська область не має офіційних зелених коридорів. Але є шляхи, якими користуються волонтери та допомагають людям виїхати на підконтрольну Україні територію.

"Ми повинні намагатись розказувати їм про все, що відбувається насправді. Ми повинні полегшити роботу ЗСУ. Є вірогідність того, що військові РФ використають людей, які залишились, як живий щит ", – каже очільник військової адміністрації.

Також Ярослав Янушевич розповів, що існує проблема доставки продуктів в магазини. Трохи далі від Херсона є міста та села, в яких з перших днів не працюють магазини та аптеки. А ліки, які завозяться, продаються з авто, без рецептів та з не належним зберіганням.

Також по всій області викрадають людей. Це стосується не тільки працівників бюджетної сфери, міських голів, активістів, а й звичайних людей.

"Не зважаючи на небезпеку, по всій території області та в місті продовжує працювати партизанський рух. Тож опір окупаційній владі триває", – сказав очільник Херсонської військової адміністрації Ярослав Янушевич.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів