Підтримати нас

Обстріли, колабораціонізм та побиття – поліція відкрила кримінальні провадження щодо злочинів росіян на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
17 жовтня 2022 14:08
903
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 36 кримінальних проваджень. Серед них обстріли мирних населених пунктів градами, побиття місцевих жителів та колабораційна діяльність. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“російський агресор вкотре обстріляв «градами», важкою артилерією та накрив мінометним вогнем населені пункти Бериславського району. Місцевих жителів поранено осколками снарядів, коли під час обстрілів вони перебували на подвір’ях або городах. У селах пошкоджені та зруйновані приватні будинки, гаражі, дві конюшні, фермерські господарства, склади та сільськогосподарська техніка”, – йдеться в повідомленні.

Також поліція виявила нових колаборантів, серед яких так званий “міністр цифрового розвитку” Херсонської області, заступник гауляйтера Чорнобаївки та “голова ради молоді”.

У Бериславському районі окупанти побили місцевого жителя, зламали йому пальці та відібрали український паспорт та документи на автомобіль.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України.

Раніше ми повідомляли, що так званого голову Бериславщини андрія костюка окупанти евакуювали до росії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ