Підтримати нас

Новокаховська ОТГ готується до нового туристичного сезону

Автор статті
09 лютого 2020 04:00
636
Поширити:

У місті Нова Каховка відбулася зустріч представників влади міста та підприємців, що зайняті у туристичній індустрії.

Метою зустрічі стало підбиття підсумків 2019 року та обговорення пропозицій щодо налагодження спільних скоординованих дій у 2020 році, повідомляє Onlinе НК.

Минулий рік став справжнім туристичним проривом для Нової Каховки: місто отримало власний бренд, прокладені туристичні стежки і маршрути, світ побачив «кам’яні вишиванки». Нас почали впізнавати, нами цікавляться, до нас їдуть. Детермінований курс на туристичний розвиток триватиме і цьогоріч, а з приєднанням територій Козацького і Веселого можливостей для залучення гостей стало ще більше. Про це на зустрічі сказав заступник міського голови Володимир Сироватка.

«Ми продовжуємо відкривати свій туристичний потенціал. Минулого року було розроблено декілька варіантів програм розвитку туризму нашої громади. Проводились масштабні зустрічі, затверджено ставки туристичного збору, ми розробили власний бренд. Це все дало свої результати… Цього року триватиме практика проведення фестивальних загальноміських і виїзних заходів. Один з найближчих – виставка UITT-2020 у Києві наприкінці березня, до організації якої ми запрошуємо приєднатися усіх вас», – звернувся до бізнесменів Володимир Миколайович.

Безпосередньо туристичний сезон планується відкрити у травні Міжнародним туристичним конгресом, куди запросять знаних українських і світових експертів. За свідченням міських кураторів туризму наразі ведеться робота по реалізації кількох великих проектів. Зі створенням Новокаховської ОТГ відпали зайві юридичні перепони по туристичному облаштуванню о. Козацький, а на території с. Веселе на початку вересня започаткують новий фестиваль – арт-пікнік «Весела башта». Всю туристичну інформацію Нової Каховки планується зібрати на єдиному інтернет-порталі та в Туристичному інформаційному центрі, який розмістять на в’їзді до міста. Як повідомив заступник міського голови, на найближчій сесії розглянуть питання по виділенню земельної ділянки для облаштування ТІЦу поблизу виноробного господарства Князя Трубецького.

Новокаховська громада може стати і головним центром того ж гастрономічно-виноробного туризму. У цьому впевнений голова ГО «АРР ТОТГ» Павло Ярмій. «На сьогодні ми єдина ОТГ в країні, яка має два винзаводи», – сказав він. Пан Павло наголосив: завдяки спільним діям міської влади, бізнесу і громадськості Нова Каховка змогла досягти певного туристичного рівня, втім роботи ще багато. Серед зазначених пропозицій – створення консультативно-координаційної ради з розвитку туризму, куди б увійшли фахівці у галузі, представники влади, бізнесу і зацікавленої громадськості. Він наголосив на необхідності систематизації усієї інформації, яка могла б бути необхідною туристу. Також він запропонував подумати над створенням календаря міста.

Облаштувати козацький стан запропонував директор Козацького Будинку культури і отаман ГС ХООКП «Військо запорозьке низове» Сергій Якуба, де б посвячували у козаки і частували справжнім кулешем. Подібна зона, поряд з дніпровськими водоспадами, може стати місцем дислокації не тільки туристів, а й дітей у літню пору.

«Насправді, у нас чимало спільних інтересів, – адресував підприємцям секретар міськради Олександр Лук’яненко. – Ми зацікавлені в тому, щоб ваш бізнес розвивався. Це в свою чергу розвиває новокаховську громаду, що є нашою головною метою. Наші інтереси повинні ходити по колу і збільшувати спільні досягнення. Працюймо максимально ефективно. Першочергово ми плануємо централізовано відвідувати туристичні виставки, віднайти єдину стратегію розвитку, організувати ТІЦ, проводити фестивалі і свята.

Зараз, вже у Новокаховській територіальній громаді, ми б хотіли створити нову, живу туристичну програму. Ми готові до співпраці і розглянемо кожну пропозицію… Нам би хотілося б, щоб за кожним кроком ми бачили наступний, і йшли разом далі. І спільно боролися за звання туристичного центру Херсонщини. Головне, щоб в деяких питаннях ми не боролися самі з собою», – підсумовував результати зустрічі пан Олександр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ