Підтримати нас

Незаконна влада заявила про відкриття трьох шкіл на окупованій території Херсонської області

11 вересня 2024 15:41
689
Поширити:
Скриншот із окупаційного ЗМІ "Таврія"

На окупованій території Херсонської області незаконна влада заявила про відкриття захоплених 3-х шкіл в селі Ольгине Горностаївської селищної громади, селі Чорнянка Таврійської міської громади та селі Нижні Торгаї Нижньосірогозької селищної громади.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Зазначається, що незаконно зареєстровану Ольгинську школу очолила Світлана Кузьомінська.

“Попри те, що “директоркою” школи є саме Світлана Кузьомінська, захоплений заклад всюди представляє її чоловік, Олександр Кузьомінський. Він роздає інтерв’ю російським пропагандистам і розміщує у місцевих чатах оголошення про пошук вчителів”, – додають в ЦЖР. 

1 вересня у селі Чорнянка Каховського району російські окупанти відкрили незаконно створену на базі місцевого ліцею школу. В селі Нижні Торгаї Генічеського району також на території місцевого ліцею незаконно створили заклад “Нижньоторгаївська школа”.

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що в школах запроваджують предмети “Захисту Вітчизни” та впроваджують військові табори. В 15 кілометровій зоні окупованої території Херсонської області російські окупанти пропонують 14 тисяч рублів сім'ям. Це робиться для того, щоб діти відвідували російські школи.
  • Сергій Данилов в ефірі “Вгору” розповідав про приблизну кількість дітей, які розпочали навчання на окупованій території Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів