Підтримати нас

Незаконна влада призначила різнороба з Нової Каховки директором захопленої школи

06 жовтня 2024 08:00
75
Поширити:
Фото: ЦЖР/Аброрбек Дехконов (другий праворуч) у школі в Архангельській Слободі у жовтні 2024 року

Незаконна влада призначила директором захопленої школи в селі Архангельська Слобода Каховського району на лівобережної Херсонщини різнороба, жителя Нової Каховки Аброрбека Дехконова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

За даними кореспондентів, в російському реєстрі юридичних осіб з початку жовтня 2024 в зазначеній школі з’явився директор. 

З 2005 по 2010 Дехконов зареєстрований як ФОП по роздрібній торгівлі на ринках. Із соціальних мереж стало відомо, що останні роки він працював різноробом. 

Захоплену школу в Архангельській Слободі відкрили наприкінці 2023 року. А  її першою незаконною директоркою призначили колишню вчительку початкових класів Наталію Приладишеву.

Згодом школу очолювала Інна Штенке, яку російські окупанти звільнили з посади директорки та не дозволили працювати за фахом – вчителькою англійської мови.

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповідав, що на окупованій території дефіцит кадрів та один вчитель може викладати декілька предметів, зокрема ті, в яких він не фахівець.
  • ЦЖР зазначав, що в селі Архангельська Слобода Каховського району незаконна влада призначила незаконною директоркою школи призначили Інну Штенке.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів