Підтримати нас

Наступного року залучатимуть більшу кількість людей для розмінування Херсонщини, – Шмигаль

Vgoru
Автор статті
30 серпня 2023 14:37
1,658
Поширити:

Щоб прискорити процес розмінування Херсонської області, наступного року кількість людей, які залучені до цього процесу збільшать до 10 000, заявив на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомили Суспільне Новини.

"У нас обмеження полягають лише в техніці й у кількості саперів. Зараз 3000 людей займаються розмінуванням. Ми будемо розширяти в наступному році кількість до 10 000. Крім цього зараз ведемо з партнерами перемовини по закупці машин відповідних. Їх у нас зараз, якщо не помиляюсь, 29. Нам потрібно – 200. Для того, щоб прискорити процес розмінування аграрних територій, полів і відповідно територій під зрошення", – сказав Шмигаль.

Розмінування Херсонської області – процес тривалий, відповідальний, небезпечний і надскладний. В інтерв’ю Медіаплатформі «Вгору» рятувальник Олександр Дворецький розповів, чому на розмінування області підуть десятки років.

Протягом минулого тижня, сапери ДСНС, знешкодили 222 вибухонебезпечних предмети на території, де велися бойові дії. 

Учора, 29 серпня, близько 15:30 поблизу села Новопетрівка Бериславського району на ворожій міні підірвався водій трактора, який оборював поле.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ