Підтримати нас

Народні депутати завітали на КПВВ «Чонгар»

Автор статті
14 лютого 2020 08:00
653
Поширити:

Учасники виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій висловилися категорично проти постачання води до Криму. Захід відбувся на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» 12 лютого.

Перед засіданням візитери оглянули   КПВВ та поспілкуватися із кримчанами, які перетинають межу. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова акцентувала увагу на проблемі перетину межі громадянами, які звернулись на материк за отриманням ID-картки:

"Ви повинні пропускати людей з довідкою міграційної служби, - звернулася Людмила Денісова до працівників контрольного пункту. – Бо бо вони залишають свій паспорт тут і ідуть додому на півострів. Вони ж не чекатимуть усі 7 чи більше днів, поки документи будуть готові. І мені скаржилися, що ви не пускаєте".

Уповноважену ВРУ з прав людини запевнили, що проблему вирішать.

Людмила Денісова пояснює співробітникам КПВВ, що вони порушують права людей

Потім представники Комітету завітали до нещодавно відкритого центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Він був збудований зовсім поруч з лінією розмежування та почав працювати 11 лютого.

"На цьому віддаленому робочому місті працює 2 адміністратори, вони надають 168 послуг, - зазначила голова відділу ЦНАП Ірина Собчішина. – Вчора звернулося двоє громадянин за закордонними  паспортами, сьогодні теж є люди. Щодня ми можемо прийняти 25 громадян, що хочуть отримати  паспорти. Тож очікуємо багато звернень".

Разом із представниками Комітету ВР приїхала і міністерка окупованих територій Оксана Коляда, вона разом із Юрієм Гусєвим підписали Меморандум про співробітництво з Херсонською облдержадміністрацією.

"Наше співробітництво спрямоване на розв’язання багатьох питань, - зазначила пані Коляда. – Це і створення програми дистанційної освіти для дітей з півострова, і проєкти будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які вирішили залишити тимчасово окуповану територію".

Учасники виїзного засідання категорично проти пуску води до Криму

Після підписання Меморандуму почалося засідання КВРУ, на якому йшлося про проблеми Криму. Зокрема, розглянули питання водопостачання. Комітет висловив чітку позицію про неприпустимість погодження цього питання до того часу, поки півострів залишається анексованим Росією. Також Дмитро Лубінець зазначив, що будь-які спекуляції щодо обміну окупованого Донбасу на постачання води в окупований Крим є неприйнятними, цинічними і аморальними.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ