Підтримати нас

“Найжорстокіші на війні не окупанти, а колаборанти” – Мошнягул

Vgoru
22 вересня 2022 07:52
1,019
Поширити:

Окупаційна влада Херсонщини хоче провести “мобілізацію”, як це відбувається зараз у так званих “лнр” та “днр”.

Це вони роблять, щоби відправити місцевих мешканців на бійню. Про це розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” політолог Олександр Мошнягул під час прямого ефіру.

“Вони збирають людей, які будуть виконувати роботи по утилізації загиблих, а можливо, їх поженуть уперед під прикриттям загородзагонів на передову. Тут важко давати прогнози, але ми бачимо, що відбувалося в “лнр” та “дрн”. Росіянам однаково, які настрої місцевого населення. Їх просто загонять у батальйони, як гарматне м'ясо. Така ж ситуація була на окупованому Донбасі. Було багато невдоволених, але їх просто примусово забрали. І найжорстокішими на війні є не окупанти, а колаборанти. Цим “поліцаям” треба зібрати частину людей, щоби відправити на бійню”, – зазначив Мошнягул. 

Нагадаємо, що гауляйтер сальдо заявив про створення так званих "добровольчих" батальйонів. На думку заступника голови облради Юрія Соболевського, у групі ризику перебувають чоловіки призовного віку, які отримали паспорт рф або дали свої персональні дані росіянам. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів